Sajtószoba

Kedves Látogatónk!

A Provident Pénzügyi Zrt. sajtószobájában sajtóközleményeink érhetők el. Amennyiben további információra lenne szüksége, az alábbi elérhetőségen készséggel állunk rendelkezésére.


2024. május 7.

180 focilabdát gyűjtöttek a szurkolók a rászoruló családoknak
- A FTC-DVSC bajnokin valósult meg a Provident Pénzügyi Zrt. és a Fradi újabb közös akciója
180 új vagy újszerű focilabda került rászoruló családokhoz, a hétvégi FTC-DVSC mérkőzés szurkolóitól, és a Provident munkatársaitól a Provident Pénzügyi Zrt. és a Ferencvárosi TC közös önkéntes kezdeményezésének keretében. Az összegyűjtött sporteszközöket az Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével juttatják el a hátrányos helyzetű családok gyermekeinek, ezzel is hozzájárulva, hogy hódolhassanak kedvenc sportáguknak és a csapatjáték révén érezzék a közösséghez tartozás fontosságát. 


2024. április 18. 

Fa- és cserjeültetéssel növelték a Budakeszi Vadaspark növényállományát
Fa- és cserjeültetésben vettek részt a Provident munkatársai, valamint az FTC futballistái és az U10-es utánpótlás csapat tagjai, hozzájárulva ezzel a Budakeszi Vadaspark növényállományának gyarapodásához. Mindez pedig a Provident Pénzügyi Zrt. fenntarthatóságról szóló ProviGreen program kapcsán valósulhatott meg, amelynek keretében a társaság az éves papírfelhasználását faültetéssel is igyekszik ellensúlyozni.

2024. március 20.

Tizedszer is elismerték a Providentet a rangos ügyfélélmény versenyben
A Provident Pénzügyi Zrt. 2024-ben tizedszerre is díjazott lett a „Kiváló Kiszolgálás verseny” nagyvállalati kategóriájában. Az oklevelet ünnepélyes körülmények között vehette át a pénzügyi szolgáltató. A vállalat először 2010-ben nyerte el ezt a rangos díjat.


2024. március 5.

Új vezérigazgató a Provident élén
Március 1-től Boczán Viktor veszi át a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatói posztját, mivel elődje, Szirmák Botond ezentúl az európai vezérigazgatóként folytatja pályafutását a vállalatnál.
 

2024. február 26.

Meddig tart ki a lendület a pénzügyi fogadalmak terén?
Az újévi fogadalmak népszerűsége töretlen, ahogy az is, hogy ezeket a nagy elhatározásokat sokszor nem sikerül egész éven át betartani. A Provident által végzett közvélemény-kutatásból kiderül, hogy mennyire gyakori újévi fogadalom a pénzügyek tudatosabb kezelése. 

2024. január 31.

A pénzpiac meghatározó szereplője a BOM a Magyar Sportért Alapítvány támogatója
A Provident Pénzügyi Zrt. a magyar pénzügyi szektor egyik meghatározó szereplőjeként korábban bejelentette együttműködését a BOM a Magyar Sportért Alapítvánnyal.

2024. január 30.

Lezárult a Provident első, nyugdíjasoknak szóló pénzügyi edukációs kampánya, a Nyugdíjas Akadémia
A mai napon megtartott, különböző hiteltípusokról szóló előadásával lezárult a Provident Pénzügyi Zrt. nyugdíjasoknak szóló edukációs sorozata. 

2024. január 23.

Közel 800 kilogramm pékárut kaptak a lábadozó gyerekek - A Jókenyér és Provident összefogásának köszönhetően
Két hónap alatt napi mintegy 20 kiló, összesen közel 800 kilogramm péksüteményt kaptak a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben lábadozó gyermekek a november-decemberi időszakban a Provident Pénzügyi Zrt. és a Jókenyér pékségeket üzemeltető Ludwig és Mentesi Kft. összefogásának köszönhetően.

2024. január 16.

Az impulzusvásárlás veszélyeire figyelmeztet a Provident
A tavalyi évi sikeres kampányát követően ismételten útnak indítja a Tudatos Vásárlás kampányát a Provident Pénzügyi Zrt.

2023. december 18.

Az ünnepi menü és az ajándékok terhelik meg leginkább a gyermeküket egyedül nevelő szülők költségvetését karácsonykor
A gyermeküket egyedül nevelő magyar szülők számára az év egyik legfontosabb időszaka a karácsonyi ünnepkör, noha a többség számára anyagilag igen megterhelő a finanszírozása – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. közel 350 fős mintán végzett kutatásából. Az eredmények alapján látható, hogy válaszadók 54 százalékának az ajándékok beszerzése, 35 százalékuknak pedig az ünnepi ételek vásárlása jelenti a legnagyobb kiadást. 

2023. november 28.

Pénzügyi és egészségügyi edukációban részesültek a pápai nyugdíjasok
Három alkalommal tartanak egészségügyi, valamint pénzügyi edukációt a pápai nyugdíjasoknak. A Provident Pénzügyi Zrt. és a Semmelweis Egyetem jóvoltából a Nyugdíjas Akadémia keretében az egészségügy területén belül a helyes táplálkozással és a mozgással kapcsolatos tudnivalókról, pénzügyi témában pedig az alapvető pénzügyi ismeretekről és a különféle csalási módszerek elleni hatékony védekezésről hallhatnak érdekes előadásokat a résztvevők. Az első alkalmat a mai napon tartották, a következőre december 5-én kerül sor, a rendezvénysorozatot pedig a jövő januárban tartandó esemény fogja lezárni.

2023. november 9.

Kórházban gyógyuló gyermekeknek szállítanak finomságokat a Provident dolgozói
Negyedik éve tartja meg hagyományos karácsonyi előkészületi kezdeményezését a Provident Pénzügyi Zrt., a Csodalámpa Alapítvány és a Jókenyér pékségeket üzemeltető Ludwig és Mentesi Kft. Idén novemberben és decemberben a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben lábadozó  gyermekek kaphatják meg a huszonhat főből álló önkéntes csapat segítségével három üzlet péksüteményeit.

2023. október 17.

Odúépítési program: megrongálódott odúik cseréjével támogatja a Farkas-erdőben élő odúköltő madarakat a Provident
A Provident Pénzügyi Zrt. fenntarthatósági kezdeményezése, a ProviGreen program keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület támogatása mellett döntött. A madárgyűrűzéssel egybekötött odúkihelyezési eseményre a káposztásmegyeri Farkas-erdőben került sor, melyen az Egyesület, és a pénzügyi szolgáltató munkatársain kívül részt vett Szűcs Mihály, a Provident által támogatott Soroksár SC elnöke, Lipcsei Péter a Soroksár SC vezetőedzője, valamint a Ferencvárosi Torna Club játékosa, Sigér Dávid is.

2023. október 10.

Életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport
Víz alatti bevetésekhez elengedhetetlen életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásának köszönhetően. A pénzügyi szolgáltató májusban 1 millió forint összegű támogatást adott a szervezetnek, amelyből egy víz alatti kommunikációt lehetővé tevő berendezést, valamint 4 darab, úgynevezett Winget vásároltak, amely a víz alatti mozgás megkönnyítésére szolgál.

2023. augusztus 28.

50 milliós támogatással kaphat új lendületet a soroksári sportélet
Új szponzorral bővült a Soroksár SC támogatói köre a Provident Pénzügyi Zrt. révén. A pénzügyi szolgáltató nettó 50 millió forint összegű támogatást nyújt 2024. június 30-ig a sportklub férfi és női felnőtt labdarúgócsapatának. 

2023. augusztus 5.

Pénztárcabarát iskolakezdés
Legyen szó akár iskoláskorú gyermeket nevelő családról, akár a nagybetűs élet küszöbén álló egyetemistáról, a nyaralások mellett érdemes végiggondolni a tanévkezdéssel járó esedékes teendőket is. A szeptemberi iskolakezdésnek ugyanis számos pénzügyi vonatkozása van, amelyekkel érdemes már jóval hamarabb is foglalkozni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány gyakorlati tippet:
 
- a szeptemberi iskolakezdésben érintett családoknak, illetve
- azoknak, akik felsőfokú tanulmányaik megkezdésével első önálló pénzügyi döntéseiket is meghozzák.

2023. július 28. 

A többség itthon nyaral és önerőből finanszírozza
A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfelei körében végzett felmérést több mint 300 résztvevővel, melyben a nyaralási szokásokat vizsgálta. A megkérdezettek közel 60 százaléka válaszolta azt, hogy szokott nyaralni és majd kétharmaduk finanszírozza a nyári kikapcsolódást teljes mértékben önerőből. 

2023. július 4.

A pénzügyi tudatosságról tanultak hátrányos helyzetű gyerekek
A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Esély táborában tanulhattak a pénzügyi tudatosság alapjairól a táborba érkező hátrányos helyzetű gyermekek Kastélyosdombón.


2023. június 14.


Játszva sajátították el a pénzügyi tudatosság alapjait hátrányos helyzetű gyerekek
Közel száz, hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek vett részt a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident Pénzügyi Zrt. élménynapján, Boldogkőújfalun. Az eseményre öt környező település iskoláiból, illetve a segélyszervezet sátoraljaújhelyi közösségi központjából érkeztek fiatalok.

2023. május 24.

A Provident Őrangyalaitól vette át az egymillió forint összegű támogatást az Életjel Mentőcsoport és Smile, a legkisebb keresőkutya
Egymillió forint összegű adományt kapott az Életjel Mentőcsoport a Provident Pénzügyi Zrt.-től. A támogatást jelképező csekket egy kerekasztal-beszélgetéssel összekötött ünnepélyes rendezvényen adták át a vállalat Őrangyalai. Az eseményen részt vett az egyesület egyik keresőkutyája, Smile, a tacskó, aki számos életet mentett már meg eddigi bevetései alkalmával. 

2023. április 27.

Közös faültetést szervezett a Provident és az FTC a Budakeszi Vadasparkban
Jelentősen gyarapodott a Budakeszi Vadaspark növényállománya, mivel több mint 100 fát és cserjét ültettek közösen a Provident munkatársai, valamint az FTC futballistái és szurkolói. A pénzügyi szolgáltató életében nemrég kezdődött meg a fenntarthatóságról szóló Provigreen hónap, amelynek részeként a Társaság az éves papírfelhasználását faültetéssel igyekszik ellensúlyozni.

2023. március 13.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében indít pénzügyi mintaprogramot az Ökumenikus Segélyszervezet és a Provident
A Provident Pénzügyi Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet átfogó programot indít a pénzügyi szempontból legsérülékenyebb magyarországi társadalmi csoportok pénzügyi tudatosságának növelésére, esélyt adva ezáltal életkörülményeik javítására. A Provident anyagi támogatására és kollégáinak pénzügyi ismereteire alapozott kezdeményezés mintaprogramja Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében indul el idén az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeiben.

2023. január 24.

A PROVIDENT ÉTELMENTŐ RECEPTPÁLYÁZATOT HIRDET AZ ÉTELPAZARLÁS CSÖKKENTÉSÉÉRT
A WFP (World Food Programme) legfrissebb jelentése szerint 283 millió ember élelmezése bizonytalan világszerte. Az akut élelmezés-bizonytalanság 53 országban jelent a társadalom számára leküzdhetetlennek látszó, a mindennapjaikat átszövő problémát, ezért egyre többször merül fel kérdésként, hogy mit tehetünk fogyasztóként az ételpazarlás megszüntetéséért. A tudatos vásárlás kapcsán erre ad tippeket a Provident. 

2022. december 26.

ÉTELMENTŐ RECEPTEK AZ ÜNNEPEK UTÁNRA
Az ünnepekre készülve képesek vagyunk túlzásokba esni. Szeretjük megmutatni, mennyi ínycsiklandó ételt tudunk elkészíteni. A kiváló minőség mellett a brutális mennyiség is a karácsonyi asztal jellemzője, nem sporólunk, még akkor sem, ha az élelmiszerárak már indokolnák a takarékoskodást. A tudatos vásárlás és fogyasztás érdekében a Provident Bede Róbert mesterszakács segítségével összegyűjtött öt egyszerű ételmentő ötletet, amelyekkel a megmaradt sült húsokból, de akár még a kiszáradt bejgliből is új fogásokat készíthetünk.

2022. október 24.

22 TONNA HULLADÉKOT TAKARÍTOTT EL A PROVIDENT A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP ALKALMÁBÓL
A nemzetközi Földünkért Világnap alkalmából a Provident Pénzügyi Zrt., mint  a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalat, a Hulladékvadásszal közösen országos szemétszedési akciót hirdetett.

2022. október 20.

Különleges történettel nyert a család, amelyik Trabzonba utazhat a Fradival a Provident jóvoltából 
A nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Provident Pénzügyi Zrt. az FTC-vel együttműködve. A pályázat apropója a Fradista leszek! című mesekönyv megjelenése.  

2022. október 10.

Fiatal ukrán focista álmát segít valóra váltani a Provident és a MOL Fehérvár 
Dmitrij Nazarenko 18 évesen, kalandos menekülés után érkezett Magyarországra, ahol a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fogadta be. Az ukrán fiatal legnagyobb álmát törte szét a háború kitörése, éppen a profi futballista karrierje ívelt volna fel, mikor el kellett hagynia Mariupolt. Most a Provident Pénzügyi Zrt. és a MOL Fehérvár FC segítségével talán megvalósulhat az álma. 

2022. július 15.

Mesekönyvet készít az FTC a Provident támogatásával
A pénzügyi szolgáltató a sportklub első, a fradizmus születéséről szóló gyermekkönyvének kiadását finanszírozza

2022. július 12.

Javuló egyéni anyagi helyzetről vallanak a magyarok
A magyarok 78 százaléka tudott valamekkora összeget megtakarítani 2021-ben szemben a megelőző évi 67 százalékkal. Nőtt azok aránya is (10-ről 17 százalékra), akik számottevő, vagy kifejezetten jelentős összeget tudtak megspórolni - derül ki a KANTAR kutatásából, amely a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült.

2022. április 8. 

6000 facsemetét ültetett a Provident a Pilisi Parkerdő területén
6000 darab facsemetét ültettek el a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez tartozó Galgamácsai Vadászháznál. A kezdeményezés a tavaly indult ProviGreen fenntarthatósági program keretében valósult meg, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a felnövekvő generációk egészséges környezetének megteremtéséhez. A faültetésben Botka Endre, a magyar válogatott és a Ferencvárosi Torna Club labdarúgója, valamint Molnár Mátyás sportriporter is segítette a Provident önkénteseit.

2022. március 23.

Tovább erősíti pénzügyi edukációs tevékenységét a Provident
50 000 darab nyomtatott pénzügyi tervezőfüzetet oszt szét, valamint egy lakberendezési televíziós műsorban segíti két hónapon át hasznos pénzügyi tanácsokkal a lakosság pénzügyi oktatását a második negyedévben a Provident Pénzügyi Zrt. A vállalat célja, hogy olyan ügyfeleket is bevonjon szabályozott hitelezés világába, akik számára ez jelenleg nem, vagy korlátozottan elérhető. Ennek egyik feltétele a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése, ezért fektet erre 2022-ben minden eddiginél nagyobb hangsúlyt a vállalat.

2022. március 10.

Pálfalvi Márta a Provident Pénzügyi Zrt. új vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója
Pálfalvi Márta vezeti a Provident Pénzügyi Zrt. kommunikációs csapatát 2022 januárjától. A szakember a Budapest Banktól érkezett a vállalathoz, így széleskörű tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi kommunikáció terén. Pálfalvi feladata vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatóként a Provident kommunikációs stratégiájának megalkotása, a vállalati és kormányzati kapcsolatok kezelése, reputációmenedzsment és brandépítés.

2021. január 29.

Tovább erősíti pénzügyi edukációs tevékenységét a Provident
A korábbi győzelmek után 2021-ben ismét TOP Employer (Kiváló Munkaadó) díjjal ismerték el a Provident Pénzügyi Zrt.-t. A TOP Employers Institute január 28-án az online eseményen olyan vállalatokat díjazott, amelyek kiváló munkahelyi környezetet biztosítanak és az embereket előtérbe helyező humánerőforrás-tevékenységet alkalmaznak.

2020. március 20.

PROVIDENT KÖZLEMÉNY - fizetési monatórium, hitelpontok, panaszkezelési tájékoztató, elérhetőségek

2020. február 26.

Ismét díjazták a kiváló munkahelyi körülményekért a pénzügyi vállalatot 
A tavalyi siker után idén is TOP Employer 2020 (Kiváló Munkaadó 2020) díjban részesült a Provident Pénzügyi Zrt. A TOP Employers Institute azokat a vállalatokat ismerte el február 13-án Amszterdamban, amelyek ideális munkahelyi környezetet teremtenek, és az embereket előtérbe helyező humánerőforrás-tevékenységet alkalmaznak.

2020. január 13

Bíztató magyar trendek a pénzügyi tudatosság terén
Tájékozódnak, és csak akkor folyamodnak kölcsönhöz, ha tényleg szükséges: jórészt így nyilatkoztak a megkérdezett magyar pénzügyi fogyasztók az Ipsos MORI kutatásában, amely a Provident Pénzügyi Zrt. anyavállalata, az International Personal Finance (IPF) megbízásából készült. Az ünnepi időszakban a magyarok kiadásai nem haladták meg a 36.000 forintot, az év végi ünnepekre a válaszadók több mint fele nagyjából ugyanannyit költött, mint tavaly.

2019. november 30.


Harmadszor is „Legjobb Munkahely” a Provident
A Provident Pénzügyi Zrt. nyerte el nagyvállalati kategóriában Magyarország legrangosabb munkáltatói elismerését, az objektív munkavállalói visszajelzések alapján odaítélt Kincentric Legjobb Munkahely díjat, 2012 és 2014 után immáron harmadik alkalommal. A trófeát november 30-án Kamarás Zsuzsanna HR igazgató vehette át a Provident képviseletében a díjalapítótól.

2019. november 13.

Ismét a legmegbízhatóbb cégek között a Provident!
Az Opten céginformációs szolgáltató „A” szintű minősítésben részesítette a Provident Pénzügyi Zrt-t.

2019. február 15. 

TOP Employer 2019 (Kiváló Munkaadó 2019)
TOP Employer 2019 (Kiváló Munkaadó 2019) díjban részesült a Provident Pénzügyi Zrt. A TOP Employers Institute kitüntetését az ideális munkahelyi környezet megteremtéséért és az embereket előtérbe helyező humánerőforrás-tevékenységéért vehette át a vállalat február 14-én, Amszterdamban.

2018. október 12. 

Társadalmi Hasznosság Díj 2018
A Béres Gyógyszergyár Zrt. nyerte el idén a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, melyet immár ötödik alkalommal adtak át a Figyelő TOP 200 Gálán. Az elismerést odaítélő kuratórium indoklása szerint az egészségmegőrző készítményeket gyártó vállalat magas minőségű, innovatív készítményeivel, tisztességes üzleti magatartásával, a társadalom irányába megmutatkozó felelősségteljes munkájával példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára is. Nyereségét hazai fejlesztésekre és munkahelyteremtésre fordítja, az 1993-ban létrehozott Béres Alapítványon keresztül egészségügyi, oktatási célokat támogat, és érdemeket szerzett a tehetséggondozás és a magyar kultúra terjesztése terén is.

2018. február 13.

Fenntarthatósági index 2017
A londoni tőzsde fenntarthatósági indexének (
FTSE4Good) pénzügyi szolgáltatókra vonatkozó szegmensében az International Personal Finance a leányvállalatai, így köztük a magyar Provident 2017-es teljesítménye alapján a listázott cégek legfelső 15%-ában végzett.

2017. október 16.

Provident Társadalmi Hasznosság Díj 2017
Idén egy különleges turisztikai központ, az 2003-ben alapított Katica Tanya Élményközpont nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, melyet immár negyedik éve adnak át a Figyelő TOP 200 Gálán. A Somogy megyei Patcán működő Katica Tanya „fenntartható élményközpontként” definiálja önmagát, és évente 68.000 látogatót fogad. A 12 hektáros létesítményben csak olyan attrakciókkal találkozhatunk, melyek nem fogyasztanak energiát, vagy saját maguk állítják elő azt. A hely alapfilozófiája, hogy ha a családok náluk töltik az idejüket, legyen kisebb az ökológiai lábnyomuk, mint ha otthon maradtak volna. A díjat odaítélő kuratórium indoklása szerint a Katica Tanya Élményközpont a szellemiségével, üzleti modelljével, megújuló energiaforrások melletti elkötelezettségével, emberközpontúságával példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára is. 

2017. október 12.

Nemzetközi fenntarthatósági díjak a Providentnek

A Provident Pénzügyi Zrt. „Global Sustainability Leadership” (Globális Fenntarthatósági Példakép) elismerésben részesült az október 11-12-én Dubaiban megrendezett Fenntarthatósági Világkongresszuson, egyúttal a nemzetközi zsűri az egyéni díjazottak közé emelte Szirmák Botondot, a Provident vezérigazgatóját is.


2017. augusztus 14.

Provident GfK kutatás: megvan az ajándék nyertese!

2017. március 10.


A londoni tőzsde felső 5%-ában végzett a Nemzetközi Provident a fenntarthatóság terén

2017. február 6.

Nemzetközi elismerés a Providentnek
A nemzetközi ACQ Magazin a Provident Pénzügyi Zrt.-t választotta az év kelet-közép-európai pénzügyi szolgáltatójának. A szaklap, melynek olvasói köre főként gazdasági szakemberekből és vállalatvezetőkből áll, 2006 óta díjaz olyan innovatív vállalatokat, melyek egyedülálló és hatékony megoldásokat alkalmaznak, valamint tevékenységükkel példaként szolgálhatnak a szektor más szervezetei számára.

2016. október 17.

Társadalmi Hasznossági Díj 2016
Idén a vízminőség javítása, vízi-közmű fejlesztések, egészséges vízbázisok felkutatása terén kimagasló eredményeket elért Aquaprofit nyerte a harmadik alkalommal átadott Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerést odaítélő kuratórium indoklása szerint az Aquaprofit egy olyan cég, mely szervezeti filozófiájával, tevékenységével példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára. 

2016. augusztus 17.

A pénzügyi szektor felső 7%-ába sorolja a nemzetközi Providentet (IPF)
a londoni tőzsde fenntarthatósági indexe

A londoni értéktőzsde fenntarthatósági indexe (FTSE4Good) az International Personal Finance-et (IPF), a magyar Provident anyavállalatát a pénzügyi szolgáltatók közül a legmagasabb minősítést elérő vállalatok felső 7%-ába sorolta. Ez az eredmény minden Provident leányvállalat számára büszkeség, mert az elemzők a piacok összesített fenntarthatósági eredményei alapján rangsorolják a vállalatokat. Vállalatunk maximális pontszámot kapott a vállalatirányítási, az emberi jogi és a társadalmi kategóriákban.

2016. július 4. 

Javuló életszínvonalat jeleznek a nyaralási tervek?
A Provident nemzetközi reprezentatív kutatása szerint Magyarországon 81% azon háztartások aránya, melyek elégedettek, vagy legalábbis nem elégedetlenek anyagi helyzetükkel. A nyári terveket illetően a magyarok fele tervez hosszabb-rövidebb vakációt idén.

2016. május 4.

Bővül és átalakul a Provident termékpaletta
A változó szabályozói környezetben és az egyre erősödő versenyben folyamatosan törekszünk arra, hogy a Provident termékkínálata minél inkább megfeleljen jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink igényeinek.

2016. február 25.

Középiskolás fiúk-lányok: érdekes különbségek a gazdasági ismeretek terén
Jelentős különbségek mutatkoznak a hazai középiskolás fiúk és lányok gazdasági-pénzügyi ismereteiben: míg az előbbiek 42%-a, az utóbbiak csupán közel negyede (23%) rendelkezik megalapozottabbnak tekinthető tudással a témakörben. A fiatalok rendelkezésére álló anyagi források mértéke is eltérő: a középiskolás lányok havonta 12.000 forinttal, a fiúk pont kétszer ekkora összeggel gazdálkodnak.

2016. január 11.

Cipősdoboz ajándékok - 2015. Karácsony
A Provident 1.160 cipősdoboznyi ajándékot küldött rászoruló gyermekeknek 2015 Karácsonyán.

2015. december 4.

Ismét Fogyatékosság-barát Munkahely a Provident
Harmadszorra nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Provident Pénzügyi Zrt. A vállalat a megváltozott munkaképességű dolgozókért tett erőfeszítéseiért vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Egyesület, illetve a Salva Vita Alapítvány által meghirdetett díjat. A pénzintézet jelenleg közel 200 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztat.

2015. december 1.

Provident Családi Kassza Index 2015
Középiskolások jövőképe: saját vállalkozás, elrugaszkodott fizetési igények, növekvő bizalom a hitelekkel szemben

2015. november 30.

Év fiatal vezetője 2015
Sulyok László, a Provident szenior kereskedelmi vezetője az „Év Fiatal Vezetője” országos megmérettetésen dobogós helyen végzett. A Coaching Team menedzsment tanácsadó cég által alapított díjra több mint ötvenen pályáztak, köztük nemzetközi és magyar nagyvállalatok, illetve a civil- és közszféra magyarországi felsővezetői.

2015. november 17.

Együttműködési megállapodást írt alá a Menedzserek Országos Szövetsége és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége
A fiatal magyar vállalkozók munkájának segítése és versenyképességük növelése céljából stratégiai megállapodást kötött a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) és a Menedzserek Országos Szövetsége. Az együttműködési megállapodást a Fiatal Vállalkozók hetének első napján, ünnepélyes keretek közt írta alá a Menedzserszövetség elnöke Szirmák Botond és a FIVOSZ elnöke Kovács Patrik.

2015. október 16.

A Hajtás Pajtás nyerte a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat
Idén a Hajtás Pajtás Kft. nyerte el a második alkalommal meghirdetett Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, amelyet a pénzügyi vállalat a Figyelővel közösen, hagyományteremtő céllal alapított 2014-ben.A Hungarian Business Leaders Forum szakmai támogatásával felkért független bíráló bizottság úgy ítélte meg, hogy a futárszolgálat egy olyan mintaértékű hazai vállalkozás, mely működését hosszú távú fenntartható stratégiai gondolkodás és felelős üzleti magatartás jellemzi.

2015. október 14.

Élénkülő kereslet és új termékek a személyi kölcsönök piacán
A pénzügyi szektorban végbement változásoknak, a hazai hitelezési piac lassú átalakulásának és a javuló gazdasági helyzetnek köszönhetően megnövekedett a személyi kölcsönök iránti igény a lakosság körében. Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, a Provident Pénzügyi Zrt. a „Mini Kölcsön” elindításával egy újabb ügyfélszegmens számára kíván megbízható és kiszámítható pénzügyi megoldást nyújtani.

2015. október 5.

Provident Őrangyalok segítségével újult meg a kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde

Mintegy 100 vállalati önkéntes segítségével újult meg a kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde. Az intézmény egyike a "Provident Őrangyalok" pályázat idei hat kedvezményezettjének. A környező régióból érkezett segítők és a támogatott szervezet dolgozói közreműködtek az óvoda udvarának megszépítésében és kerítésének felújításában. A program keretében az elmúlt évek során több mint 70.000 munkaórát dolgoztak a Provident önkéntesei különféle egészségügyi, oktatási és szociális intézményekben. 

2015. szeptember 9.

Idén minden második szülő 50 ezer forint felett költ beiskoláztatásra
A Provident kutatásában résztvevők 30%-a annyit költ, mint tavaly, 50%-uknak nőttek a kiadásai

Az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások a szülők több mint negyede számára komoly anyagi problémát okoznak. Minden második szülő több mint 50 000 forintot költ a gyermekek beiskoláztatására. A legtöbbet az iskolaszerek és iskolai öltözet beszerzésére fordítják a családok. Sokan már előre takarékoskodnak a tanévkezdéssel járó kiadások fedezésére – derült ki a Provident Pénzügyi Zrt. több mint 500 – elsősorban általános- és középiskolás gyermekkel rendelkező – ügyfele körében az elmúlt hetekben végzett kutatásból.

2015. július 29.

Új termék a személyi kölcsönök piacán – 1 millió forintos összegig

A megváltozott piaci és ügyféligényekhez igazodva kibővíti termékportfólióját Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, a Provident Pénzügyi Zrt. A vállalat a Provident Maxi Kölcsön bevezetésével lehetőséget biztosít ügyfelei számára a nagyobb kiadásokkal járó események, élethelyzetek finanszírozására, illetve a komolyabb anyagi ráfordítást igénylő célok megvalósítására. A július 29-től elérhető új forintalapú hitel maximális összege 1 millió forintig terjed, a kölcsönt az ügyfelek havi rendszerességgel törlesztik garantáltan fix részletekben, ami semmilyen körülmények között nem változik a vállalt feltételeknek megfelelően.
 

2015. június 19.

Nemzetközi kutatás: felemás vélekedés a jövőről

Magyarország: a javuló gazdasági mutatók és a stabilabb lakossági pénzügyi helyzet ellenére is aggódva tekintünk a jövőbe

2015. május 29.

Európai Üzleti Díj a Providentnek

A Provident Pénzügyi Zrt. két díjat is megszerzett a nagy presztízsű European Business Awards (EBA) idei díjkiosztóján. Az immár nyolc éve működő EBA az európai üzleti élet egyik legátfogóbb, független megmérettetése. A Londonban megrendezett díjátadón a magyar cég képviseletében Szirmák Botond vezérigazgató az Év Munkaadója kategóriájában a Nemzeti Bajnoknak járó, illetve a „Ruban d' Honneur” díjat is átvehette. Mindez azt jelenti, hogy a neves döntéshozókból és véleményformálókból álló nemzetközi  zsűri döntése alapján nem csupán Magyarországon, de immáron Európában is a legjobb vállalatok között tartják számon a Providentet.

2015. május 22.

Új elnök a Menedzserek Országos Szövetsége élén


A Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) közgyűlése Szirmák Botondot választotta meg az 1990-ben alapított szervezet új elnökének. A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója 2015. május 21-től tölti be új tisztségét. A két évvel ezelőtt az az Év Menedzsere díjat is elnyerő vállalatvezető a MOSZ alapszabálya értelmében a következő 3 évre kapott bizalmat a hazai szakmai-érdekképviseleti szervezet vezetésére.

2015. április 13.

Provident - Inest összefogás a környezetért

5,1 tonna irodai papírhulladék kezd új életet, mint környezetbarát, újrafeldolgozott alapanyagból készült háztartási és higiéniai papírtermék a Provident Pénzügyi Zrt., valamint a környezetvédelmi „újrapapír” beruházásokra specializált Inest Nonprofit Kft. közös programjának első lépéseként. Az akcióval hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci beilleszkedését is segíti a két vállalat.

2014. december 16.

Anyagi szempontból aggasztóbb az újév, mint a karácsony

Az országos karácsonyi kutatásban megkérdezettek háromnegyede úgy gondolja, hogy a családdal együtt töltött idő a legfontosabb a karácsony során, az ajándék egyáltalán nem lényeges az ünnepi hangulathoz.  Mégis szinte mindenki készül valamilyen meglepetéssel a szűk családnak, a legtöbben maximum 20 ezer Ft értékben. A Provident Pénzügyi Zrt. kutatása szerint a válaszadók több mint kétharmada önerőből oldja meg az ünnepi kiadásokat, harmaduk viszont a januári kiadásokon igyekszik majd megspórolni a decemberben elköltött pluszpénzt.

 

2014. november 26.

Ismét a Provident a legjobb munkahely

2012 után immár második alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat a Provident Pénzügyi Zrt. az 1000 fő feletti vállalatok kategóriában Magyarországon – derült ki az Aon Hewitt Legjobb Munkahely Felméréséből.

 

2014. november 10.

Könyvkiadót jutalmaztak az első Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal

A Kossuth Kiadó Zrt. nyerte el az első Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, amelyet a pénzügyi vállalat a Figyelővel közösen, hagyományteremtő céllal alapított.

 

2014. november 7.

Személyes és telefonos ügyfélkiszolgálásban a Provident a legjobb

Duplázott a Provident a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjon: a pénzügyi vállalat személyes és telefonos ügyfélszolgálat kategóriában is a legjobbnak bizonyult az objektív felmérés-sorozat és az ügyfelek véleménye alapján.  

 

2014. szeptember 16.

Bátorság mackók a Providenttől

Több mint 800 játék mackót ajándékoztak a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyermekeknek. A játékokat a Gondviselés Alapítvány által foglalkoztatott megváltozott munkaképességű dolgozók készítették. A vállalat munka­társai a játékok mellett pénzadományt is gyűjtöttek a Bátor Tábor javára.

 

2014. augusztus 8.

A fenntartható fejlődés élharcosai között a Provident 

2014 júliusától a Provident Pénzügyi Zrt. is aktív tagként vesz részt a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) munkájában. A pénzügyi vállalat – Magyarország több nagyvállalata mellett – csatlakozott a szervezet által megfogalmazott fenntarthatósági alapelveket tartalmazó nyilatkozathoz. Vállalva, hogy üzleti működésében elsődleges fontosságúként kezeli és folyamatosan fejleszti a fenntartható fejlődés elveit.

 

2014. július 7.

Új csúszda és felújított játszótér a sérült gyerekeknek

Új tornyos csúszdával bővült és teljesen megújult a nagyatádi Éltes Mátyás Általános Iskola játszótere a Provident támogatásának köszönhetően.

 

2014. július 5.

Őrangyalok segítettek a zalaegerszegi kórház koraszülött intenzív osztályán

A Provident több mint 100 önkéntesének segítségével újult meg a Zala Megyei Kórház Koraszülött Intenzív Osztálya és a létesítmény udvara.

 

2014. június 30.

Őrangyalok segítettek a nyíregyházi óvodában

A Provident 120 önkéntesének segítségével újult meg a nyíregyházi Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert tagintézménye. Az óvoda a „Provident Őrangyalok 2014” pályázaton nyerte el annak a lehetőségét, hogy a szülők és az ott dolgozók a vállalat önkénteseinek segítségével szépíthessék meg gyermekek környezetét.

 

2014. június 28.

Őrangyalok jártak a karancskeszi óvodában

A Provident 70 önkéntesének segítségével újult meg a karancskeszi Százszorszép Óvoda. Az intézmény a „Provident Őrangyalok 2014” pályázaton nyerte el annak a lehetőségét, hogy a szülők és az ott dolgozók a vállalat önkénteseinek segítségével szépíthessék meg a gyermekek környezetét.

 

2014. június 21.

Önkéntes munka a gyermekekért: Őrangyalok segítettek Várpalotán

A Provident 80 önkéntesének segítségével újult meg a várpalotai Bartos Sándor Óvoda, Általános és Gyógypedagógiai Iskola környezete. A vállalat munkatársai emellett sportrendezvénnyel is kedveskedtek a gyermekeknek.

Őrangyalok jártak a gyulai iskolában

Több mint 100 önkéntes újította fel a Békés Megyei Harruckern János Középiskola Gyógypedagógiai Intézményegységének kerti játékait és udvarát a hétvégén.

Őrangyalok a Stadion Úti Óvodában

Több mint 70 önkéntes újította fel a Miskolci Diósgyőri Óvoda Stadion Sport Tagóvoda kerti játékait, homokozóját és udvarát a hétvégén.2014. június 16.

Önkéntesek segítségével épültek pillekő játékok a Hétszínvirág Óvodában

Közel 120 önkéntes épített használt műanyagflakonok felhasználásával színes kültéri játékokat és vidám absztrakt formákat a szolnoki Hétszínvirág Óvoda udvarán a hétvégén. Az óvoda a „Provident Őrangyalok 2014” pályázaton nyerte el annak a lehetőségét, hogy a szülők, az ott dolgozók és a Provident önkénteseinek segítségével úgynevezett pillekövek megalkotásával szépíthessék meg a játszóterületet a gyermekek számára.2014. június 14.

50 000 ügyfél szavazata alapján indul az önkéntesség hónapja a Providentnél

Június 14-én indul az önkéntesség hónapja a Providentnél. A vállalat ügyfeleinek közel ötvenezer szavazata alapján, a Provident anyagi támogatással és közel 1000 önkéntes munkájával valósít meg nagyszabású akciókat az ország minden régiójában

 

2014. május 27.

A Bátor Tábort segíti a Provident

A beteg gyermekek gyógyulását élménytáboroztatással segítő Bátor Tábor támogatója lett a Provident Pénzügyi Zrt.. Az erről szóló együttműködési megállapodást Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója és Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumai elnöke írta alá.

 

2014. május 28.

Kerekesszékben az esélyegyenlőség ünnepén

Kilencedik éve támogatja a HBLF Kerekesszékes Kosárlabda Bajnokságát a Provident

 

2014. május. 17.

AdásNap 2014 – Providentes dolgozók a mozgáskorlátozott gyermekekért

Több mint 120 Provident önkéntes segítségével szépült meg a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola épülete és udvara május 17-én, szombaton.

 

2014. február 25.

A Provident Vezérigazgatója az Év Menedzsere

A Menedzserek Országos Szövetsége zsűrije az idén két pályázónak ítélte oda az Év Menedzsere díjat. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója mellett a szentendrei székhelyű Ford Közép- és Kelet-Európai Kft. Magyarországért felelős ügyvezető igazgatója, Kővágó-Laky Andrea is az elismerésben részesült.

 

2014.január 22.

Egyre derűlátóbb a magyar!

Minden ötödik magyar gondolja úgy, hogy a következő egy évben jobb lesz az ország gazdasági helyzete, és minden harmadik megkérdezett optimistábban látja a saját háztartása anyagi helyzetét is. Magyarországon – a környező országokhoz viszonyítva – egyre kevesebben tartanak a rezsiárak növekedésétől, a lakosság négyötödét azonban továbbra is a megélhetési költségek előteremtése foglalkoztatja leginkább. A régióban a magyaroknak van a legtöbb jelzálog-hitele és kevésbé tudnak félretenni mint szomszédaik, ugyanakkor az előző félévhez képest nőtt azok aránya, akik kényelmesen tudják fizetni törlesztőrészleteiket – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. anyacégének hat országban, az ügyfelei körében végzett legújabb kutatásából.

 

2013. december 09.

Középiskolások pénzügyi ismeretei - Családi Kasszasikerek kutatás

A hiányos gazdasági ismereteik ellenére a gyakorlatban pénzügyileg viszonylag tudatosnak mondhatók a 16-17 éves gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók – derül ki a Provident Pénzügyi Zrt. által működtetett Családi Kasszasikerek Program reprezentatív kutatásából. A Családi Kassza Index – a fiatalok gazdasági ismeretei felmérés eredményei szerint a középiskolások legalább kétharmada nincs tisztában olyan pénzügyi alapfogalmakkal, mint például a törlesztőrészlet, a THM, a kötvény vagy az infláció. Ugyanakkor a tanulók közel fele rendszeresen megtakarít, döntő többségük elolvassa azt, amit aláír és egyre inkább jellemző rájuk a szülők pénztárcáját kímélő költekezés, valamint a tudatos tervezés.

 

2013. november 27.

Tűzvédelmi adomány a Máltai Szeretetszolgálatnak

Ötvenegy tűzoltó készülék kerül a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgáskorlátozottakat, valamint gyerekeket szállító járműveibe a Provident Pénzügyi Zrt. és a Direct Safety System adományának köszönhetően.  A járművek 1260 segítségre szoruló ember mindennapos életvitelét könnyítik meg, az adomány az ő biztonságukat teszi teljesebbé.

 

 

2013. november 27. 

Szendrői Szociális és Fejlesztő Központ

Az Ökumenikus Segélyszervezet a 2010. évi árvízi segélyezés kapcsán került kapcsolatba Szendrővel és vonzáskörzetével. A segélyszervezet a katasztrófa utáni újjáépítésen túl olyan többlépcsős felzárkózást elősegítő program megvalósításán dolgozik a térségben, mely valós esélyt jelenthet a leszakadó társadalmi rétegeknek a szegénységből való kitörésre. E felzárkózási program részeként valósult meg a most átadott Szociális és Fejlesztő Központ.
Az épületkomplexumnak egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is, melyet a Segélyszervezet a 2010-es árvízi tapasztalatok alapján, a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával épített fel.

 

2013. november 08.

Ügyfélkiszolgálásban ismét a legjobbak között a Provident

Összességében negyedszer, a nagyvállalati személyes ügyfélszolgálat kategóriában pedig másodszor nyert Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat professzionális és minőségi szolgáltatásáért a Provident Pénzügyi Zrt. A több hónapos objektív felmérés-sorozat eredményei alapján a Provident megkérdezett ügyfeleinek 98 százaléka ítélte jónak vagy kiválónak a vállalatnál tapasztalt személyes ügyfélkezelést, és 96 százalékuk volt elégedett a telefonon kapott tájékoztatással is, ami a call centerek kategóriájában idén a második legjobb eredmény.

 

2013. október 11.

Újra Fogyatékosság-barát Munkahely lett a Provident

Másodszor nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Provident Pénzügyi Zrt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Egyesület és a Salva Vita Alapítvány által adományozott díjat a megváltozott munkaképességű kollégákért tett erőfeszítéseiért vehette át a társaság. A pénzügyi vállalat jelenleg közel 230 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztat, és továbbra is örömmel fogadja a fogyatékossággal élők jelentkezését az álláshirdetéseire.

Határozatok

Korábbi sajtóközlemények:

Optimistább lett a magyar? - A Provident anyacégének 6 országra kiterjedő felmérése - 2013. július 22.

A legjobb márkák között a Provident - Superbrands 2013 elismerés - 2013. június 13.

Családbarát Munkahely - 2013. június 03.

Tisztújító gyűlés a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesületénél - társelnök: Horváth Attila Péter, a Provident gazdasági igazgatója - 2013. május 23.

Összefogás: 120 db GPS készüléket kap a Mentőszolgálat - 2013. május 22.

Gallup: A világ legjobb munkáltatói között a Provident - 2013. május 13.

Adásnap 2013 - A Provident a mozgáskorlátozott gyermekeknek segít - 2013. május 11.

Játszva tanult gazdasági ismeretek - ELTE Bibó állampolgári nevelés tábora a Provident Családi Kasszasikerek támogatásával - 2013. május 08.

Provident 1% kampány eredmény - 2013. április 25. 

Provident 1% kampány kiírás - 2013. március 26.

Akcióban a Provident Őrangyalok