Lezárult a Provident első, nyugdíjasoknak szóló pénzügyi edukációs kampánya, a Nyugdíjas Akadémia

2024. január 30., Pápa – A mai napon megtartott, különböző hiteltípusokról szóló előadásával lezárult a Provident Pénzügyi Zrt. nyugdíjasoknak szóló edukációs sorozata. A pénzügyi szolgáltató azzal a céllal indította útjára kezdeményezését, hogy felkarolja azt a generációt is, akiknek az életében még nem játszott szerepet a pénzügyi nevelés, így a leginkább sebezhetőek e tekintetben. A három alkalmas rendezvénysorozatot nagy érdeklődéssel hallgatták a helyiek. A Provident országos roadshowt tervez az edukációs programmal, amelyre partnervárosok jelentkezését várja.

Az egyes hiteltípusok bemutatásával indult a Provident Pénzügyi Zrt. nyugdíjasoknak szóló, pénzügyi edukációs előadássorozatának záró rendezvénye Pápán, a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az eseményen sok nyugdíjas vett részt, akiknek a pénzügyi szolgáltató szakembere bemutatta milyen hitellehetőségek vannak felhasználás, típus, összeg szerint, illetve, hogy melyek azok a sarokpontok, amelyeket egy hitelfelvételen gondolkodó embernek mérlegelnie kell. 

"A Provident pénzügyi edukációs tevékenységének kiemelt célcsoportja a nyugdíjasok, mivel ennek a generációnak a fiatalkorában a pénzügyi ismeretterjesztés gyerekcipőben járt, ráadásul ők azok, akik a digitalizáció térhódításával egyébként is könnyebben háttérbe szorulnak. A pápai volt az első ilyen előadássorozatunk, de célunk az, hogy országos szintűvé fejlesszük ezt a programot, így szívesen vesszük más városok jelentkezését is, akik szeretnék, hogy nyugdíjasaik naprakész tudással rendelkezzenek a modern pénzügyek világában is” – fogalmazott Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója a Nyugdíjas Akadémia kapcsán.

Az eseményen előadást tartott Dr. Papp Magor háziorvostan szakorvos, a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ igazgatója is, aki mélyrehatóan beszélt a gyógyszerszedési szokások fontosságáról és kihívásairól, hozzájárulva ezzel a résztvevők egészségtudatosságának növeléséhez.

A pápai programsorozaton 70 nyugdíjas vett részt három alkalommal, akik így átfogó képet kaptak életvezetési kérdésekben, célzottan az ő korosztályuk igényeire szabva.

Pápa polgármestere, dr. Áldozó Tamás így ítéli meg a kezdeményezés sikerét: „Idősbarát településként folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy szépkorú polgárainknak ne csak szórakoztató, de hasznos programokat is kínáljunk. Így, amikor a Provident képviselői megkerestek, megláttuk a lehetőséget egy olyan Nyugdíjas akadémiában, ami két fontos területen segít eligazodni, a pénzügyek és az egészség témájában. Örülök, hogy nálunk valósulhatott meg először ez a kezdeményezés.”

A Provident elkötelezett a pénzügyi tudatosság növelése és az idősebb generációk támogatása iránt, és tervezi az edukációs kezdeményezését országos szinten kiterjeszteni a jövőben. A Provident várja azon városok jelentkezését a provident.media@provident.hu e-mail címen, akik Pápához hasonlóan gondoskodni kívánnak arról, hogy nyugdíjas lakóik is naprakész pénzügyi tudással rendelkezzenek.

 

 

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 22 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF kilenc országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2200 munkavállalója révén 210.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 90.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban. Ennek kiemelkedő példája a vállalat által 2008-ban létrehozott Családi Kasszasikerek program, amely az idei évtől megújult formában érhető el. A program weboldalán hasznos tudásanyagot, naprakész releváns ismereteket adnak át a látogatóknak a mindennapi pénzügyek világáról. 2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.