A Provident Pénzügyi Zrt.-ről

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) * nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 19 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF tizenegy országban 1,7 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 230.000 ügyfelet szolgál ki.

A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti és havi törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 80.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.

A Provident Pénzügyi Zrt. az elsők között csatlakozott a lakossági hitelekkel foglalkozó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódex aláíróihoz, és kötelező érvénnyel alávetette magát a Kódex rendelkezéseinek.

A kódexet az alábbi linken érheti el: Magatartási kódex

*A Provident Pénzügyi Zrt. befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosa az International Personal Finance Investments Limited (székhely: 26 Whitehall Road, Leeds, United Kingdom, LS12 1BE), melynek tulajdoni és szavazati hányada 99 %.

Az International Personal Finance-ről: 

A vállalatot 1880-ban alapította Joshua Kelly Waddilove az angliai Bradfordban. 1962-ben a vállalatot Provident Financial néven bevezették a londoni tőzsdére. Harmincöt évvel később, 1997-ben megalakult a Provident Financial UK nemzetközi részlege, amely elsőként a lengyel és a cseh piacon jelent meg, majd a piacépítés folytatásaként 2001-ben Magyarországon és Szlovákiában is megkezdte tevékenységét.

Két évvel később a Provident megnyitotta központját a mexikói Puebla városában.  Ezt követően, 2006-ban újabb európai országban kezdte meg tevékenységét azzal, hogy belépett a román piacra. Egy évvel később a Provident Financial nemzetközi részlege International Personal Finance (IPF) néven különvált az Egyesült Királyságbeli társaságtól. 2008 végére az IPF több mint kétmillió ügyféllel rendelkezett.

2015-ben az IPF felvásárolta az MCB Finance-t, létrehozva ezzel az IPF Digitalt. Az akvizíciónak köszönhetően a vállalat Finnországban, Lettországban, Észtországban és Ausztráliában terjeszkedett tovább, valamint növelte jelenlétét Litvániában, majd megkezdte digitális tevékenységét Mexikóban is. 

További információ: https://www.ipfin.co.uk/en/index.html