A Provident Pénzügyi Zrt.-ről

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) * nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon több, mint 20 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF tizenegy országban 1,7 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 230.000 ügyfelet szolgál ki.

A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti és havi törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 80.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.

A Provident Pénzügyi Zrt. az elsők között csatlakozott a lakossági hitelekkel foglalkozó pénzügyi szervezetek ügyfelekkel szembeni tisztességes magatartásáról szóló Magatartási Kódex aláíróihoz, és kötelező érvénnyel alávetette magát a Kódex rendelkezéseinek.

A kódexet az alábbi linken érheti el: Magatartási kódex

*A Provident Pénzügyi Zrt. befolyásoló részesedéssel rendelkező tulajdonosa az International Personal Finance Investments Limited (székhely: 26 Whitehall Road, Leeds, United Kingdom, LS12 1BE), melynek tulajdoni és szavazati hányada 99 %.

Az International Personal Finance-ről: 

A vállalatot 1880-ban alapította Joshua Kelly Waddilove az angliai Bradfordban. 1962-ben a vállalatot Provident Financial néven bevezették a londoni tőzsdére. Harmincöt évvel később, 1997-ben megalakult a Provident Financial UK nemzetközi részlege, amely elsőként a lengyel és a cseh piacon jelent meg, majd a piacépítés folytatásaként 2001-ben Magyarországon és Szlovákiában is megkezdte tevékenységét.

Két évvel később a Provident megnyitotta központját a mexikói Puebla városában.  Ezt követően, 2006-ban újabb európai országban kezdte meg tevékenységét azzal, hogy belépett a román piacra. Egy évvel később a Provident Financial nemzetközi részlege International Personal Finance (IPF) néven különvált az Egyesült Királyságbeli társaságtól. 2008 végére az IPF több mint kétmillió ügyféllel rendelkezett.

2015-ben az IPF felvásárolta az MCB Finance-t, létrehozva ezzel az IPF Digitalt. Az akvizíciónak köszönhetően a vállalat Finnországban, Lettországban, Észtországban és Ausztráliában terjeszkedett tovább, valamint növelte jelenlétét Litvániában, majd megkezdte digitális tevékenységét Mexikóban is. 

További információ: International Personal Finance 

 

Igazgatóság

Szirmák Botond
Vezérigazgató

 

Fülöp Gábor
Marketing igazgató

 

Horváth Attila
Gazdasági igazgató

  

Pálfalvi Márta
Kommunikációs és Vállalati kapcsolatok igazgató

 

Rajnics Balázs
Kereskedelmi és ügyfélkapcsolati igazgató

 

Stigrád Beatrix
Jogi igazgató