Tájékoztató fizetési moratóriumról

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a 317/2021. (VI. 9.) Korm. rendelet értelmében a 2021. január 1. napjától hatályos fizetési moratórium (Moratórium II.) meghosszabbításra került, az 2021. szeptember 30. napjáig tart. Ennek megfelelően a fizetési moratórium hatálya alá tartozó szerződések tekintetében 2021. szeptember 30. napjáig biztosított a fizetési moratórium változatlan feltételek mellett.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet értelmében a 2021. január 1. napjától hatályos fizetési moratórium kiterjed minden olyan ügyfélre, aki rendelkezik 2020. március 18. napján fennálló kölcsönszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve esetlegesen egyéb díjtartozással (Moratórium II.)

A Moratórium II. 2021. szeptember 30. napjáig tart. A Moratórium II. vonatkozásában a részletes tájékoztatást az alábbi linkre kattintva érheti el: MORATÓRIUM II.

Amennyiben Ön igénybe veszi a fizetési moratóriumot és továbbra is élni szeretne vele, erre 2021. szeptember 30-ig továbbra is változatlan feltételekkel lehetősége van, nincs további teendője.

Amennyiben Ön igénybe veszi a fizetési moratóriumot, de a továbbiakban törleszteni kívánja a kölcsönét, úgy kérjük, hogy tegyen nyilatkozatot törlesztési szándékáról a megadott elérhetőségeken.

Amennyiben Ön korábban már nyilatkozott arra vonatkozóan, hogy nem kíván élni a fizetési moratóriummal és kölcsönét ennek megfelelően törleszti, akkor ez a korábbi nyilatkozata továbbra is érvényben marad, nincs további teendője.

Amennyiben korábban már nyilatkozott arra vonatkozóan, hogy nem kíván élni a fizetési moratóriummal, de élethelyzete úgy alakul, hogy azt mégis szeretné igénybe venni, úgy kérjük, hogy tájékoztassa a Providentet a megadott elérhetőségeken.

*** 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. március 19. napjától biztosított moratórium (Moratórium I.) 2020. december 31. napjával véget ér.

A Moratórium I. vonatkozásában a legfontosabb tudnivalókat az alábbi linkre kattintva érheti el: MORATÓRIUM I.

A Moratórium I. lezárását követően minden érintett Ügyfelünket tájékoztatni fogjuk a kölcsönszerzőse(i) vonatkozásában az új futamidőről, valamint a fizetési moratórium időtartama alatt keletkezett többletfizetési kötelezettségeiről