Honlap használattal kapcsolatos adatkezelés

1.Általános információk

A Provident Pénzügyi Zrt. (székhely: 1082 Budapest, Futó utca 47-53.; telefonszám: 06 80 60 60 60; e-mail: provident@provident.hu; adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége: dr. Pakai Éva, provident@provident.hu; “Provident” vagy “Társaság”) bármely, a www.provident.hu, blog.provident.hu vagy a providentonline.hu nevű honlap (továbbiakban: „Honlap") használata során tudomására jutott személyes adatokat az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. számú rendelete (GDPR) és az egyéb adatvédelmi jogszabályok szerint kezeli, és megteszi azon biztonsági, technikai és szervezési intézkedéseket, melyek az adatok biztonságát garantálják.

2.Honlap használattal kapcsolatos adatkezelés:

Amennyiben az érintett a Honlapon keresztül megadja személyes adatait (előzetes online hitelkalkuláció, visszahívás kérése), (a checkbox kitöltésével) hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Provident kezelje. A Honlapon lévő Előzetes online hitelkalkuláció kitöltése és elküldése során az azonosítás céljából megadandó adatok a következők: neve, anyja neve, születési ideje, illetve telefonszáma, e-mail címe.

Kezelt adatok köre: a személyazonosító adatok, elérhetőségek, a honlapon megadott egyéb adatok.

Az adatkezelés célja:

-    az érintett személyének azonosítása, az érintettel való kapcsolatfelvétel.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása,.

Az adatkezelés időtartama: Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb a célhoz kötöttség teljesüléséig. Amennyiben a kapcsolatfelvétel alapján sor kerül szerződéskötés kezdeményezésére, úgy az adatkezelésre az Általános adatkezelési tájékoztatóban foglaltak irányadók.

3.Cookie-ról bővebben:

Provident is használ „cookie”-kat (sütiket) weboldalain (www.provident.hu, blog.provident.hu és a providentonline.hu), annak érdekében, hogy a Honlapra látogatók igényeinek jobban megfeleljen a Társaság. 

A tájékoztató jelen pontjának célja az arról való tájékoztatás, hogy a Társaság milyen sütiket alkalmaz és milyen célból.

Mik azok a cookie-k vagy sütik?

A cookie-k a készülékre küldött kis szöveges fájlok. A sütik tartalmazhatnak olyan adatokat, amelyek személyes adatoknak minősülnek (pl. látogatási előzmények), de nem tartalmaznak olyan információkat, amelyek személyesen azonosítják az érintett személyt, ugyanakkor képesek a látogatónak személyre szabottabb internetélményt nyújtani. Az információk vonatkozhatnak továbbá a látogató preferenciáira, a látogató által használt eszközre vagy az oldal elvárt működésének biztosítására. Amennyiben az érintett nem kíván hozzájárulni a cookie-k kezeléséhez a Társaság weboldalának meglátogatása során, elsőként az érintett az internetes böngészőjében kell, hogy módosítsa a beállításokat, illetve jelen ablakban azt a különböző süti kategóriák fejlécére kattintva módosíthatja. Amennyiben az érintett nem járul hozzá a cookie-k kezeléséhez, úgy abban az esetben a hivatkozott honlapok egy részéhez az érintett nem férhet hozzá (például: testre szabások megjegyzése, jelszó vagy felhasználó név megjegyzése, stb).

A sütik a honlap látogatójának a honlap használatához igénybevett számítógépén, telefonján, egyéb eszközén kerülnek letárolásra, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a sütik által a Provident hozzáférne egyéb adatokhoz ezeken az eszközökön.

Miért használja a Társaság a cookie-kat a Honlapon?

A Provident cookie-kat alkalmaz a weboldal használatának megértéséhez, tartalmának javításához. A cookie-k használatával a Társaság a honlapot személyre szabja a látogatások tapasztalatai alapján (például a cookie-k felismerik amikor a honlap látogatója ismételten megnyitja a Társaság honlapját). Cookie-kat annak érdekében is felhasználhatja a Társaság, hogy a Honlapon termékeket és szolgáltatásokat kínáljon a honlap látogatója részére.


Milyen típusú cookie-kat alkalmaz a Provident?

A cookie-k típusai:

  • Szükséges cookie-k/sütik: A szükséges sütik a honlap működtetéséhez szükségesek, melyek gyűjtése emiatt nem kapcsolható ki. Ezek a sütik általában a honlap látogató tevékenységére tekintettel kerülnek rögzítésre, pl. preferenciák beállítása, bejelentkezés, vagy adatok megadása weblapon. A szükséges sütik blokkolhatóak vagy törölhetőek a böngészési beállítások módosításával, ugyanakkor ebben az esetben a honlap bizonyos funkciói nem lesznek elérhetőek.
  • Statisztikai cookie-k/sütik: A statisztikai sütik segítségével a Provident azt ismeri meg, hogy a honlap látogatók hogyan használják a weboldalunkat. Ezen sütik használata segíti a Providentet abban, hogy továbbfejleszthesse honlapját a látogatók igényeinek megfelelően.
  • Működést segítő cookie-k/sütik: A működést segítő sütik speciális funkciókat és személyre szabást tesznek lehetővé. A sütiket a Provident helyezi el a látogató eszközén, vagy olyan harmadik fél, amely a honlappal kapcsolatban szolgáltatást nyújt a Providentnek. Amennyiben a látogató nem engedélyezi a sütik használatát, előfordulhat, hogy egyes speciális funkciók nem megfelelően működnek.
  • Marketing cookie-k/sütik: A marketing sütiket a Provident a reklámok perszonalizálására, illetve célzott hirdetésre használja annak érdekében, hogy a honlap látogatónak leginkább releváns reklámot jelenítsen meg. További fontos funkciója ezeknek a sütiknek, hogy segítségükkel megelőzze a Provident azt, hogy már korábban mutatott hirdetést töltsön be a látogató részére. A marketing sütik biztosítják továbbá, hogy a hirdetések megfelelően kerüljenek megjelenítésre, illetve a hirdetések elérésének mérését és azt, hogy amennyiben a látogató úgy dönt, hogy a továbbiakban a marketing sütik vonatkozásában a hozzájárulást visszavonja, úgy a továbbiakban a hirdetések a látogató vonatkozásában ne jelenjenek meg. A Provident nem továbbítja ezen adatokat harmadik fél részére.

A cookie-k addig kerülnek tárolásra, míg azokat a honlap látogatója ki nem törli, vagy le nem jár a tárolási idő. A cookie-k tárolási idejére az alábbiak az irányadóak:

  • „session cookie” (munkamenet alatti süti): ezen típusú sütik ideiglenesen kerülnek tárolásra, a tárolási idő ahhoz a munkamenethez igazodik, amíg a látogató a honlapot böngészi. A böngésző munkamenete akkor kezdődik, amikor a felhasználó a böngésző ablakot megnyitja és akkor fejeződik be, amikor a felhasználó a böngésző ablakot bezárja. A böngésző ablak bezárását követően valamennyi „session cookie” törlődik.
  • „persistent cookie” (tartós süti): ezen típusú sütik az alábbi táblázatban meghatározott időtartamig kerülnek tárolásra a felhasználó számítógépén. Ezek a sütik tehát a böngésző ablak bezárásakor nem, csak a meghatározott időtartam elteltével törlődnek.

Azt figyelembe véve, hogy a cookie-k mely internetes oldalon tárolódnak le, az alábbi típusokat különböztetjük meg:

  • „saját” süti: ebben az esetben a sütik azon a honlapon keresztül kerülnek tárolásra, amelyet a felhasználó meglátogat
  • harmadik feles süti: ebben az esetben a sütik nem a Provident, hanem egy másik internetes oldalon kerülnek tárolásra.


Eltekintve a fent említettektől, milyen egyéb adatot gyűjt a Provident?

A különféle szabványos technikai és tranzakciós adatok gyűjtésére további adatokat gyűjthet a Társaság a Honlap látogatóiról, miközben meglátogatják a Honlapot a weboldal megfelelő működésének és a felhasználói élmény javításának érdekében. Ezek a következő típusú információkat tartalmazhatják:

  • a böngészővel és az eszközzel kapcsolatos adatok;
  • statisztikai információk a Honlap használatáról.


Hogyan módosíthatóak a cookie beállítások?

Amikor a felhasználó meglátogatja honlapunkat, a szükséges sütik eltárolódnak az eszközén. Az előzőekben felsorolt egyéb sütik vonatkozásában a Provident a felhasználó hozzájárulását kéri a sütik letárolását megelőzően. A hozzájárulás a honlap megnyitásakor megjelenő, „cookie”-ra vonatkozó felületen adható meg (itt állítható be az is, hogy a felhasználó mely sütik vonatkozásában adja meg hozzájárulását).

Amennyiben a felhasználó nem kívánja megadni a sütik kezeléséhez való hozzájárulást, vagy a korábban megadott hozzájárulást vissza kívánja vonni, ezt bármikor meg tudja tenni a böngésző beállítások menüpontja alatt, vagy a honlapon található „süti” beállítások ablakban.

A legtöbb böngésző lehetővé teszi a cookie-k ellenőrzését a böngésző beállítások segítségével. További, általános információ a cookie-król - beleértve a cookie-k beállításának módját, valamint azok kezelését és törlését is - a www.aboutcookies.org vagy a www.allaboutcookies.org webhelyen elérhető. A cookie beállításokat a felhasználó bármikor módosíthatja az általa használt böngésző beállításainak a módosításával. A leggyakrabban használt böngészők süti beállításai az alábbi linkekre kattintva érhető el.

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer

Opera

Safari

Linkek külső weboldalakhoz

A Provident Honlapja más vállalatokra, szervezetekre és állami szervekre is hivatkozhat, illetve kapcsolatokat létesíthet, amelyek lehetővé teszik a Honlap közvetlen elérését. Mindegyik saját politikát működtet a cookie-k használatával, valamint az információk gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatban. Amennyiben a felhasználónak valamely oldallal kapcsolatban ellenérzése vagy kérdése merülne fel, úgy javasolt az adott oldal tájékoztatójában megjelölt személlyel felvenni a kapcsolatot.

A Provident nem felelős az egyéb adatkezelők által üzemeltetett honlapok tartalmáért, illetve beállításaiért.

A Google Analytics

A Honlap a Google Analytics és más mérőeszközök segítségével elemzi, hogy a felhasználók hogyan használják az oldalt. Ezek az eszközök “cookie”-kat használnak, amik szöveges file-ok a Honlap látogatóinak számítógépén. Ezek segítségével gyűjthetőek az általános internetes adatok és információk a látogatók viselkedéséről. Ezek az adatok teljes mértékben titkosítottak. A cookie-k nem használhatóak arra, hogy információt gyűjtsenek a Honlap látogatóinak merevlemezéről, e-mail címéről, illetve személyes adatairól.

A cookie-k által az érintett személy Honlap használatáról generált információt (beleértve a Honlapot látogató személy IP címét is) a rendszer továbbítja a Google-nek. Ezt az információt a Provident arra használja, hogy kiértékelje a látogatók weboldal használatát és statisztikai jelentést készítsen a weboldalon történő aktivitásról, illetve hogy célzott hirdetéseket helyezzen el más weboldalakon. A Provident Pénzügyi Zrt. soha nem használja (és ezt soha nem is engedélyezi harmadik személy részére) ezeket a statisztikai elemző eszközöket arra, hogy a Honlap látogatóiról személyes adatokat gyűjtsön.

A Google nem társítja a Honlap látogatójának IP címét bármely más adattal, ami a Google birtokában van. A Provident nem kísérli meg azonosítani a számítógép használójának személyét az IP cím alapján. A Honlapon összegyűjtött adatokat a Provident nem társítja semmilyen más forrásból szerzett adattal.

4. Érintetti jogok, jogorvoslat

Az érintett jogainak gyakorlása és jogainak esetleges sérelme esetén kérelmét, illetve panaszát a fentiekben megjelölt elérhetőségek bármelyikén jelezheti. Az érintett kérheti, hogy a Provident a jogellenes adatkezelést szüntesse meg, az adatkezelést, az érintett kérelmének elutasítását vizsgálja meg. A Provident az érintett ilyen irányú panaszát minden esetben kivizsgálja, és annak eredményéről az érintettet tájékoztatja.

Az érintett jogosult jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulni. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

Az érintett panaszával fordulhat közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 11055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) is.

Társaságunk adatkezelésével kapcsolatban további részleteket az Általános adatkezelési tájékoztató tartalmaz
.