Honlap használattal kapcsolatos adatkezelés

 

  1. Általános információk

    A Provident Pénzügyi Zrt. (székhely: 1082 Budapest, Futó utca 47-53.; telefonszám: 06 80 60 60 60; e-mail: provident@provident.hu; adatvédelmi tisztviselő neve és elérhetősége: dr. Pakai Éva, provident@provident.hu; “Provident” vagy “Társaság”) bármely, a www.provident.hu, vagy a www.providentonline.hu nevű honlap (továbbiakban: „Honlap") használata során tudomására jutott személyes adatokat az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. számú rendelete (GDPR) és az egyéb adatvédelmi jogszabályok szerint kezeli, és megteszi azon biztonsági, technikai és szervezési intézkedéseket, melyek az adatok biztonságát garantálják.

  2. Honlap használattal kapcsolatos adatkezelés:

    Amennyiben az érintett a Honlapon keresztül megadja személyes adatait (előzetes online hitelkalkuláció, visszahívás kérése), (a checkbox kitöltésével) hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Provident kezelje. A Honlapon lévő Előzetes online hitelkalkuláció kitöltése és elküldése során az azonosítás céljából megadandó adatok a következők: neve, anyja neve, születési ideje, illetve telefonszáma, e-mail címe.

    Kezelt adatok köre: a személyazonosító adatok, elérhetőségek, a honlapon megadott egyéb adatok.

    Az adatkezelés célja:

    -    az érintett személyének azonosítása, az érintettel való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás;

    -    az érintett igényeinek feltárása, teljesítőképességének, hitelképességének vizsgálata, kockázatok értékelése;

    Az adatkezelés jogalapja: Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása, valamint az érintett és a Provident közötti szerződés, a szerződés megkötése érdekében az érintett által kezdeményezett lépések megtétele.

    Az adatkezelés időtartama: Amennyiben további lépések nem történnek, a Provident az adatokat az érintett kérésére törli; törli továbbá a Provident az adatokat kérés nélkül is, amennyiben az adatkezelés célja megszűnt. Amennyiben a kapcsolatfelvétel alapján sor kerül szerződéskötés kezdeményezésére, úgy az adatkezelésre az Általános adatkezelési tájékoztatóban foglaltak irányadók.

  3. Cookie-ról bővebben:

    Provident is használ „cookie”-kat (sütiket) weboldalain (www.provident.hu és www.providentonline.hu), annak érdekében, hogy a Honlapra látogatók igényeinek jobban megfeleljen a Társaság. 

    A tájékoztató jelen pontjának célja az arról való tájékoztatás, hogy hogyan védi a Társaság a honlap látogatóinak személyes adatait a cookie-k és egyéb információk használatával kapcsolatban.

    Mik azok a cookie-k?

    A cookie-k a készülékre küldött kis szöveges fájlok. Bár a cookie-k azonosító adatokat tartalmaznak, nem tartalmaznak olyan információkat, amelyek személyesen azonosítják az érintett személyt, hanem lehetővé teszik a Társaság számára, hogy felismerje a honlaplátogatót, miután ismételten visszatér a Társaság weboldalára. Amennyiben az érintett nem kíván hozzájárulni a cookie-k kezeléséhez a Társaság weboldalának meglátogatása során, elsőként az érintett az internetes böngészőjében kell, hogy módosítsa a beállításokat. Amennyiben az érintett nem járul hozzá a cookie-k kezeléséhez, úgy abban az esetben a hivatkozott honlapok egy részéhez az érintett nem férhet hozzá (például: testre szabások megjegyzése, jelszó vagy felhasználó név megjegyzése, stb).

    Miért használja a Társaság a cookie-kat a Honlapon?

    A Provident cookie-kat alkalmaz a weboldal használatának megértéséhez, tartalmának javításához. A cookie-k használatával a Társaság a honlapot személyre szabja a látogatások tapasztalatai alapján (például a cookie-k felismerik amikor a honlap látogatója ismételten megnyitja a Társaság honlapját). Cookie-kat annak érdekében is felhasználhatja a Társaság, hogy a Honlapon termékeket és szolgáltatásokat kínáljon a honlap látogatója részére.

    Milyen típusú cookie-kat alkalmaz a Provident?

    A böngészés során az alábbi típusú cookie-kat alkalmaz a Társaság honlapjain:
  • felhasználói felület testreszabását biztosító cookie (lehetővé teszi a preferenciák memorizálását);
  • hitelesítéső cookie (lehetővé teszi, hogy a látogató a honlap elhagyása, majd ismételt látogatása esetére is hitelesítés nélkül használhassa a honlapokat);
  • videolejátszó cookie (a videók vagy hanganyagok lejátszásához és a beállítások tárolásához szükséges adatok tárolására szolgál);
  • első fél elemzési cookie (olyan cookie-k, amelyek megjegyzik a meglátogatott oldalakat, és információkat szolgáltatnak ezekkel az oldalakkal való interakciójáról);
  • harmadik fél elemzési cookie (azaz weboldalak statisztikáit követő harmadik féltől származó cookie-k): optiMonk, AddThis megosztás gomb, Bing Ads, Gemius, Google Analytics, Hotjar, SC Analytics, Incapsula, New Relic.

    Eltekintve a fent említettektől, milyen egyéb adatot gyűjt a Provident?

    A különféle szabványos technikai és tranzakciós adatok gyűjtésére további adatokat gyűjthet a Társaság a Honlap látogatóiról, miközben meglátogatják a Honlapot a weboldal megfelelő működésének és a felhasználói élmény javításának érdekében. Ezek a következő típusú információkat tartalmazhatják:
  • a böngészővel és az eszközzel kapcsolatos adatok;
  • statisztikai információk a Honlap használatáról.

    Hogyan módosíthatóak a cookie beállítások?

    A legtöbb böngésző lehetővé teszi a cookie-k ellenőrzését a böngésző beállítások segítségével. További, általános információ a cookie-król - beleértve a cookie-k beállításának módját, valamint azok kezelését és törlését is - a www.aboutcookies.org vagy a www.allaboutcookies.org webhelyen elérhető. Amennyiben az érintett személy nem konfigurálja a böngészőjét, azzal automatikusan elfogadja a weboldal által biztosított cookie-kat.

    Linkek külső weboldalakhoz

    A Provident Honlapja más vállalatokra, szervezetekre és állami szervekre is hivatkozhat, illetve kapcsolatokat létesíthet, amelyek lehetővé teszik a Honlap közvetlen elérését. Mindegyik saját politikát működtet a cookie-k használatával, valamint az információk gyűjtésével és felhasználásával kapcsolatban.

    A Google Analytics

    A Honlap a Google Analytics és más mérőeszközök segítségével elemzi, hogy a felhasználók hogyan használják az oldalt. Ezek az eszközök “cookie”-kat használnak, amik szöveges file-ok a Honlap látogatóinak számítógépén. Ezek segítségével gyűjthetőek az általános internetes adatok és információk a látogatók viselkedéséről. Ezek az adatok teljes mértékben titkosítottak. A cookie-k nem használhatóak arra, hogy információt gyűjtsenek a Honlap látogatóinak merevlemezéről, e-mail címéről, illetve személyes adatairól.

    A cookie-k által az érintett személy Honlap használatáról generált információt (beleértve a Honlapot látogató személy IP címét is) a rendszer továbbítja a Google-nek. Ezt az információt a Provident arra használja, hogy kiértékelje a látogatók weboldal használatát és statisztikai jelentést készítsen a weboldalon történő aktivitásról, illetve hogy célzott hirdetéseket helyezzen el más weboldalakon. A Provident Pénzügyi Zrt. soha nem használja (és ezt soha nem is engedélyezi harmadik személy részére) ezeket a statisztikai elemző eszközöket arra, hogy a Honlap látogatóiról személyes adatokat gyűjtsön.

    A Google nem társítja a Honlap látogatójának IP címét bármely más adattal, ami a Google birtokában van. A Provident nem kísérli meg azonosítani a számítógép használójának személyét az IP cím alapján. A Honlapon összegyűjtött adatokat a Provident nem társítja semmilyen más forrásból szerzett adattal.

    Érintetti jogok, jogorvoslat

    Az érintett jogainak gyakorlása és jogainak esetleges sérelme esetén kérelmét, illetve panaszát a fentiekben megjelölt elérhetőségek bármelyikén jelezheti. Az érintett kérheti, hogy a Provident a jogellenes adatkezelést szüntesse meg, az adatkezelést, az érintett kérelmének elutasítását vizsgálja meg. A Provident az érintett ilyen irányú panaszát minden esetben kivizsgálja, és annak eredményéről az érintettet tájékoztatja.

    Az érintett jogosult jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulni. A Provident az érintettet kérelemre részletesen tájékoztatja a per elbírálására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróságról, a perindítás lehetőségéről.

    Az érintett panaszával fordulhat közvetlenül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.; telefon: +36-1-391-1400; e-mail:
    ugyfelszolgalat@naih.hu; honlap: www.naih.hu) is.

    Társaságunk adatkezelésével kapcsolatban további részleteket az Általános adatkezelési tájékoztató tartalmaz.