A pénzügyi szektor felső 7%-ába sorolja a nemzetközi Providentet (IPF) a londoni tőzsde fenntarthatósági indexe

2016. augusztus 17. – A londoni értéktőzsde fenntarthatósági indexe (FTSE4Good) az International Personal Finance-et (IPF), a magyar Provident anyavállalatát a pénzügyi szolgáltatók közül a legmagasabb minősítést elérő vállalatok felső 7%-ába sorolta. Ez az eredmény minden Provident leányvállalat számára büszkeség, mert az elemzők a piacok összesített fenntarthatósági eredményei alapján rangsorolják a vállalatokat. Vállalatunk maximális pontszámot kapott a vállalatirányítási, az emberi jogi és a társadalmi kategóriákban.

Az index objektív, független kutatások alapján elemzi a tőzsdén szereplő nagyvállalatokatat, az IPF immár nyolcadik éve szerepel kiváló eredménnyel az indexben.

Gerard Ryan, a vállalat vezérigazgatója így nyilatkozott az eredmény kapcsán: „Személyi hiteleket nyújtó, vezető nemzetközi pénzintézetként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy működésünk minden érdekelt fél számára átlátható legyen, partnereinkkel etikusan működjünk együtt, és felelős üzleti gyakorlatokat alkalmazzunk minden országban, ahol szolgáltatásainkkal jelen vagyunk. (…) Meggyőződésünk, hogy a fenntarthatóság alapvető szerepet játszik abban, hogy elérjük hosszú távú pénzügyi céljainkat és értéket biztosítsunk ügyfeleinknek illetve részvényeseinknek.”

Az IPF fenntarthatósággal kapcsolatos kezdeményezéseiről az alábbi weboldalon tájékozódhatsz: www.ipfin.co.uk/en/sustainability.html