Új elnök a Menedzserek Országos Szövetsége élén

2015. május 22. – A Menedzserek Országos Szövetségének (MOSZ) közgyűlése Szirmák Botondot választotta meg az 1990-ben alapított szervezet új elnökének. A Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója 2015. május 21-től tölti be új tisztségét. A két évvel ezelőtt az az Év Menedzsere díjat is elnyerő vállalatvezető a MOSZ alapszabálya értelmében a következő 3 évre kapott bizalmat a hazai szakmai-érdekképviseleti szervezet vezetésére.


A Menedzserek Országos Szövetségének közgyűlése egyhangúlag választotta meg új
elnökévé Szirmák
Botondot, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatóját. A pénzügyi szakember
13 éve, 2002-ben csatlakozott a Providenthez, ahol kezdetben üzletfejlesztési, majd
kereskedelmi vezetőként dolgozott, 2008-tól pedig vezérigazgatója lett a cégnek.
Vezetése alatt új stratégiát követve alakította át a vállalatot,
amely így kimagasló
sikereket, eredményeket ért el. Ennek elismeréseként 2013-ban a Menedzserek
Országos Szövetsége őt választotta az Év Menedzserének. Szirmák Botond jelenleg is
aktívan részt vesz a Brit Kereskedelmi Kamara és az Amerikai Kereskedelmi
Kamara munkájában, valamint szorosan együttműködik Pénzügyi Vállalkozások
Országos Egyesületével is.„Megtiszteltetés, hogy a szervezet engem választott elnökének. Ezúton is szeretném megköszönni Szabó György elnök munkáját, akinek nagy szerepe van abban, hogy az elmúlt évek során a Menedzserek Országos Szövetsége ismert hazai szervezetté vált. Azon fogok dolgozni, hogy ezt a megkezdett munkát tovább folytassuk és a MOSZ egy olyan, megkerülhetetlen találkozási pont legyen a hazai vállalatvezetők körében, amely lehetőséget teremt a tapasztalatok megosztására, hozzájárul sikerességükhöz, személyes fejlődésükhöz, életcéljaik eléréséhez, valamint társadalmi szerepük kiteljesítéséhez egyaránt”
– mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.  

A MOSZ közgyűlés döntése értelmében a szervezet elnökségébe bekerült Baracskai Ferenc, Bartók János, Békefi Veronika, Boros Péter, Jelinek Gábor, Katus István, Kővágó-Laky Andrea, Nyerges János, Pozvai Zsolt, Szécsi Gabriella, Tálos Péter és Zentai Gábor.

A Felügyelő bizottság elnökének Dr. Salamon Károlyt az MKB Általános Biztosító Zrt. elnök-vezérigazgatóját, tagjainak Borosné Szűts Ildikót és Károlyi Lászlót, az Etikai bizottság elnökének Szabó Györgyöt, tagjainak dr. Hornyák Gábort, Szivi Lászlót és Tarnai Dezsőt választották.

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Superbrands díjas Provident Pénzügyi Zrt. a személyi kölcsönök piacának meghatározó szereplője immáron 14 éve Magyarországon. A vállalat brit hátterű és 130 éves üzleti tapasztalattal bír. Anyacége a Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF), nyolc országban 2.6 millió ügyféllel rendelkezik. Közel 4000 munkatársával a Provident Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik, egyben Magyarország (2012., 2014.) és a régió hatodik Legjobb Munkahely (2012.) címének birtokosa. 2013-ban a Gallup Intézet, első magyar cégként a világ harminckét legjobb munkáltatója közé is beválasztotta a pénzügyi vállalatot. A Provident több mint 300 ezer ügyfele a hitelképes magyar társadalom egészét képezi le, 90 százalék feletti ügyfél-elégedettséggel. 2010-ben, 2011-ben, 2013-ben és tavaly is elnyerte a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat. A Provident szerteágazó CSR tevékenységet folytat, kollégáik az elmúlt években több mint 60 000 munkaórával segítettek önkéntesként oktatási és szociális intézményeket szerte az országban.