Nemzetközi elismerésben részesült a Provident!

2019. február 15.TOP Employer 2019 (Kiváló Munkaadó 2019) díjban részesült a Provident Pénzügyi Zrt. A TOP Employers Institute kitüntetését az ideális munkahelyi környezet megteremtéséért és az embereket előtérbe helyező humánerőforrás-tevékenységéért vehette át a vállalat február 14-én, Amszterdamban.

Az elismerést a nemzetközi TOP Employers Institute 25 évvel ezelőtt alapította, azzal a céllal, hogy a tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el. Az eddigi díjazottak a világ 118 országából kerültek ki. 

A pénzügyi vállalat 2001-es magyarországi megalakulása óta elért sikereit kiváló dolgozóinak köszönheti. A kollégák rendszeres tréningeket kapnak a ’ProviSuli’ elektronikus rendszeren keresztül, mentorok segítik a munkájukat, és pozícióra szabott beilleszkedési programokon is részt vesznek. A kiváló eredményeket elérő szekciók számára teljesítményhez köthető csapatépítő programokat szervez a vállalat. Az elmúlt években a Provident egyre intenzívebben támogatta a dolgozókat abban is, hogy a kompetitív piaci környezetben, a napi munkával járó feszültség mellett is megőrizhessék egészségüket, jó közérzetüket. A Jól-Lét Program a dolgozók testi-lelki egyensúlyát támogatva lehetőséget teremt a közös sportra, kikapcsolódásra, egyúttal stressz-menedzsment technikákat is megismertet a kollégákkal. A Számíthatsz Ránk! program az alkalmazottak lelki egészségét óvja – bármikor szakértőhöz fordulhatnak akár a munka, akár a magánélet területén felmerülő problémákkal kapcsolatban.

„Büszkék vagyunk a TOP Employer 2019 díjra, főként azért, mert jelzi számunkra, hogy nemcsak az ügyfeleinkkel, de a dolgozóinkkal is kiváló kapcsolatot ápolunk, és mint munkaadó is a legjobbak közé tartozunk. Az elismerést a kollégáink is magukénak érezhetik, hiszen velük együtt építjük és formáljuk a vállalatot. Hitvallásunk szerint az örömmel végzett munka hatékonyabb, ezért a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy dolgozóink érezzék, megbecsült tagjai a munkahelyi közösségnek.” – mondta Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.
Független HR tanúsító cégként a Top Employers Institute globálisan méri fel a legjobb HR gyakorlatokat, és ezekhez képest értékeli a résztvevőket. A program lehetőséget teremt a résztvevő cégek számára, hogy összehasonlítsák és megosszák módszertanukat, illetve globálisan összehangolják munkaadói irányelveiket. A ’TOP Employer’ tanúsítvánnyal rendelkező munkáltatók világszerte több mint 6.000.000 munkavállaló életét befolyásolják pozitívan. A TOP Employers Institute szigorú követelményeket támaszt a pályázókkal szemben, egyaránt vizsgálva a vállalatok eredményeit a tehetséggondozás, a munkaerő-tervezés, a tanulás és fejlesztés, teljesítménymenedzsment és a vállalati kultúra terén.

„A 2019-ben díjazott szervezetek kivételes munkavállalói feltételeket nyújtanak, és a dolgozók jóllétét előtérbe helyezve alkalmaznak követendő gyakorlatokat. Évről évre azok a vállalatok kapják ezt a díjat, amelyek kiemelkedően elkötelezettek a kiválóság iránt, és ezzel is gyarapítják a munka világát” – mondta David Plink, a TOP Employers Institute vezérigazgatója.