A LONDONI TŐZSDE FENNTARTHATÓSÁGI INDEXÉNEK FELSŐ 15%-ÁBAN VÉGZETT A MAGYAR PROVIDENT ANYAVÁLLALATA

A londoni tőzsde fenntarthatósági indexének (FTSE4Good) pénzügyi szolgáltatókra vonatkozó szegmensében az International Personal Finance a leányvállalatai, így köztük a magyar Provident 2017-es teljesítménye alapján a listázott cégek legfelső 15%-ában végzettFenntarthatosagi index 2017  

Az 'FTSE4Good' index a londoni tőzsdén jegyzett vállalatok olyan szűkített toplistáját jelenti, melynek szereplői az elemzők véleménye szerint az adott évben kiemelkedő eredményeket értek el a fenntarthatóság terén. Az elemzők a lista összeállításakor figyelembe veszik a vállalatok teljesítményét többek között a transzparencia, megbízható vállalatirányítás, társadalmi hatások, üzleti kockázatkezelés, környezettudatosság, munkáltatói attitűd szempontjából.

Az FTSE4Good indexben azért is hasznos szerepelni, mert az oda felvett vállalatok vonzóbbak a befektetők számára, hiszen alacsonyabb üzleti kockázatot jelenthetnek. Az FTSE4Good index több mint 200 milliárd dollár értékű portfoliót képvisel a Londoni Tőzsdén.