A pénzpiac meghatározó szereplője a BOM a Magyar Sportért Alapítvány támogatója

A Provident Pénzügyi Zrt. jelentős összeggel támogatja a Berzeviczy Albert Ösztöndíj- és a Magyar Sportért Mentor Programot 

Budapest, 2024. január 31. –
A Provident Pénzügyi Zrt. a magyar pénzügyi szektor egyik meghatározó szereplőjeként korábban bejelentette együttműködését a BOM a Magyar Sportért Alapítvánnyal. A Provident vezérigazgatója csatlakozott az Alapítvány kuratóriumához és az Alapítvány mellett állva további támogatását ígéri a magyar sportéletnek.

A Provident immár több mint két évtizedes fennállása alatt folyamatosan kiemelt szerepet szán a magyar sportélet támogatásának. A vállalt elhivatottan támogatja a Ferencvárosi Torna Clubot, és korábban is szerepet vállalt a kézilabda, a kosárlabda és a jégkorong támogatásában is. Mindeközben folyamatosan bevonja 2200 munkavállalóját a sportsikerek támogatásába. A vállalat tavaly óta szoros együttműködésben áll a Soroksár férfi labdarúgó csapatával is, amelynek egyik főszponzora lett. 

„Amellett, hogy a vállalat minden kollégája büszke arra a szerepre, amelyet a Provident a hazai sportéletben betölt, én személy szerint is nagyon megtisztelőnek érzem, hogy csatlakozhattam a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumához. A vállalatnál hiszünk a sport közösségteremtő erejében, ezért is döntöttünk úgy, hogy ezúttal a legtehetségesebb ép és parasportolóink számára biztosítandó kettős karrier lehetőségébe invesztálunk a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert Ösztöndíj, valamint a Magyar Sportért Mentor Programjainak a támogatásával. Az olimpiai és paralimpiai mozgalom nemcsak a sportolóknak ad sokat, hanem nekünk, szurkolóknak is kiemelt jelentőségű, ezért a kuratóriumban is azon fogok dolgozni, hogy az elkövetkező olimpiai megmérettetéseken minél többször hangozzon fel a magyar himnusz” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

A pénzügyi szolgáltató vezetése úgy véli, hogy a sportsikerekhez szükséges kitartás és elkötelezettség párhuzamba állítható az üzleti élettel, és ezek a közös értékek szilárd alapot képeznek a Provident és a BOM Alapítvány együttműködésének, melynek részeként a vállalat a hozzájárulhat legfiatalabb magyar sportolók olimpiai és paralimpiai felkészüléséhez.

A Provident a most nyújtott anyagi támogatás révén szeretne hozzájárulni a fiatal élsportolók sikeréhez. Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója, az Alapítvány új kuratóriumi tagjaként azon fog munkálkodni, hogy erősítse a két szervezet közötti szoros együttműködést.

Nincsen annál nagyobb megtiszteltetés a BOM Alapítvány számára,mint amikor egy olyan nemzetközileg is ismert vállalat, mint a Provident Pénzügyi Zrt., nemcsak anyagilag biztosít támogatást, de az első számú vezetőjével személyesen is részt vesz a tevékenységünk irányításban. Szirmák Botond személyében a magyar pénzügyi világ egyik a sport iránt legelkötelezettebb felsővezetőjével erősít az alapítványunk kuratóriuma" – jelentette ki Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM a Magyar Sportért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

A Provident és a BOM együttesen kötelezik el magukat a magyar sportélet folyamatos fejlesztése mellett.

 

***

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 22 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF kilenc országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2200 munkavállalója révén 210.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 90.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban. Ennek kiemelkedő példája a vállalat által 2008-ban létrehozott Családi Kasszasikerek program, amely az idei évtől megújult formában érhető el. A program weboldalán hasznos tudásanyagot, naprakész releváns ismereteket adnak át a látogatóknak a mindennapi pénzügyek világáról. 2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.

 

A BOM a Magyar Sportért Alapítványról:

A 2005 novemberében alapított Budapesti Olimpiárt Mozgalom (BOM) által 2012-ben létrehozott alapítvány küldetése, hogy magyar ép és parasportolók minél eredményesebb olimpiai és paralimpiai szereplésének támogatásán keresztül segítse Budapest jelentkezését a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére. Az alapítvány több mint egy évtizede működteti a Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogramot.