Különleges történettel nyert a család, amelyik Trabzonba utazhat a Fradival a Provident jóvoltából

Budapest, 2022. október 20. – A nagyszülő-unoka köteléket középpontba helyező családi pályázatot írt ki a Provident Pénzügyi Zrt. az FTC-vel együttműködve. A pályázat apropója a Fradista leszek! című mesekönyv megjelenése. Az egyre népszerűbb kiadvány kapcsán a szervezők olyan megható, tanulságos, felemelő focis történeteket vártak, amelyek a Fradiról és a nagyszülő-unoka kapcsolatról szólnak. A fődíjat nyerő család egy valószínűleg felejthetetlen utazáson kísérheti el a Ferencváros labdarúgó csapatát a törökországi Trabzonba, az Európa-liga mérkőzésre.

A Fradista leszek! című mesekönyv egy kisgyermek tapasztalatain keresztül vezeti be az olvasókat a labdarúgás és a Fradi világába. A mese főhőse Gergő, aki nagypapájának köszönhetően szereti meg a futballt és a Fradit. A könyv megjelenésének támogatója, a Provident Pénzügyi Zrt. és az FTC, a látványosan illusztrált mesekönyvvel azt is szerette volna bemutatni, hogy milyen fontos a gyerekek bevonása a sportba, a szurkolói közösségbe.

A három legmegkapóbb történet beküldőit díjazták. 

„A „Hogyan lettem Fradista” Neked mi a történeted? pályázattal azt a különleges, generációkon átívelő kapcsolatot ünnepeljük, amely a nagyszülő és az unokája között szövődik. A nyeremények esélyt adnak egy különleges, közös élményre.  A Provident a mindennapokban is erre törekszik, azaz lehetőséget igyekszik teremteni a családok, idősek, fiatalok számára céljaik eléréséhez, a szabályozott hitelezés lehetőségein keresztül.” – mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója. „Bízunk benne, hogy a nyertes családok egy felejthetetlen, közös élménnyel lesznek gazdagabbak, a sport szeretetén keresztül.”

A beküldött pályázatokat háromfős zsűri – Kubatov Gábor, Szirmák Botond és Molnár Mátyás sportriporter – értékelte és bírálta. A legmegkapóbb történetek, illetve a nyertesek nevei már olvashatók a blog. provident.hu/hogyan-lettem-fradista oldalon.

A nyertes pályaműben egy unoka meséli el történetét. Súlyos betegséggel küzdő nagypapájának a bakancslistája első helyén szerepelt, hogy szeretne elmenni egy Fradi mérkőzésre, mert korábban soha nem adatott meg neki, hogy élőben lássa kedvenc csapatát. Az álom megvalósult, egy Ferencváros-Vasas Magyar Kupa döntőt szurkolt, izgult végig az unokájával. A boldog végkifejlet nem maradt el: a Fradi nyert, és később a nagypapa felépült a betegségéből. Az unoka egy életre megtanulta nagyapja kedvenc mondását: „Küzdeni mindig, feladni soha!” A család most igazán boldog lehet, hiszen elkisérhetik a Fradi csapatát Trabzonba, ahol a játékosokkal egy szállodában fognak lakni, és remek helyről nézhetik meg a Trabzonspor – Ferencváros mérkőzést. A játékosokkal együtt térnek haza, bizonyára felejthetetlen élményekkel gazdagodva.

„Megható volt olvasni minden történetet, amelyekből sugárzott a Fradi iránti szeretet és rajongás. Örülök, hogy ennek a csodás klubnak, ennek a fantasztikus családnak most már több mint 11 éve az első számú szolgája lehetek! Minden pályázónak gratulálok és őszintén kívánom, hogy unoka és nagyszülő még sokáig együtt  tudjon járni a Fradi mérkőzésekre.”- mondta Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke.

A második helyezett család négy tagja VIP belépőt kap a Fradi egyik hazai mérkőzésére a Groupama Arénába. Ez a nyeremény egy olyan pályázóhoz kerül, ahol a nagypapa már altatódalként is kedvenc csapatáról énekelt unokájának, így vált a kicsi elkötelezett drukkerré. A történetből egy nagyon szoros nagyszülő-unoka kötelék bontakozik ki.

A harmadik helyezett esetében nem tudott dönteni a zsűri, így két pályázat is nyert, így a  két történetben szereplő nagyszülő és unoka  egy-egy 10 000 Ft értékű Fradi Shop ajándékkártyával  és a játékosok által dedikált mesekönyvvel gazdagodnak.  Egyikük története azzal fogta meg a zsűri tagjait, hogy a mesekönyv sztoriját megfordította: az unoka tette elkötelezett szurkolóvá nagyapját, és ez segített áthidalni a generációs különbségeket és szorosabbra fűzni kapcsolatukat. A másik szerencsés család történetét az teszi egyedivé, hogy a legnagyobb szurkoló egy kislány unoka lett, aki édesapjától és nagyapjától egyaránt örökölte a csapat szeretetét.

 

 

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár több, mint 20 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF tizenegy országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 230.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több, mint 80.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.