Életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport

Budapest, 2023. október 10. – Víz alatti bevetésekhez elengedhetetlen életmentő búváreszközökhöz jutott az Életjel Mentőcsoport a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásának köszönhetően. A pénzügyi szolgáltató májusban 1 millió forint összegű támogatást adott a szervezetnek, amelyből egy víz alatti kommunikációt lehetővé tevő berendezést, valamint 4 darab, úgynevezett Winget vásároltak, amely a víz alatti mozgás megkönnyítésére szolgál. 

„A Providentnél nagyra becsüljük az életmentő tevékenységet, ezért is választottuk az Életjel Mentőcsoportot, amikor a támogatásról döntöttünk. Az élet felbecsülhetetlen érték, ezért mi a szervezeten belül is kiemelten kezeljük azokat a munkatársainkat, akik munkájuk során vagy mindennapjaikban életet mentettek. Örömmel tapasztaltuk, hogy jól hasznosult az általunk felajánlott támogatás, megnyugtató a tudat, hogy a szervezet az új eszközöknek köszönhetően hatékonyabb lehet a víz alatti mentések során. Ennek ellenére bízunk benne, hogy éles bevetésben nem lesz szükség a felszerelés használatára” – fogalmazott Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója az adomány kapcsán. 

A most beszerzett felszereléseket kifejezetten vízfelszín alatti mentések során tudja hasznosítani az Életjel Mentőcsoport. A Wing nevű eszközöket a búvárok a víz alatti lebegés és merülés kontrollálására használják. Ez teszi lehetővé számukra, hogy könnyedén fel- és le mozogjanak a vízben, valamint stabilan lebegjenek a kívánt mélységben – ami a víz alatti mentés során nélkülözhetetlen. A víz alatti kommunikációt lehetővé tévő eszköz segítségével pedig a mentésben résztvevők tudnak egymással hatékonyabban összedolgozni.

„Nagyon felemelő, hogy vannak, akik úgy gondolják, érdemesek vagyunk a támogatásukra. Ezen eszközök megvásárlásával pedig sokkal profibban, nyugodtabban tudjuk végezni a feladatunkat, a búvár biztonságban érzi magát, mert folyamatos a kapcsolat a parttal. Aki egy életet megment, a világot menti meg! – mondta el Turi László, az Életjel Mentőcsoport elnök-parancsnoka. Hozzátette továbbá, hogy „évente több ezer földrengés történik, de amelyik beavatkozást igényel, az 4-5 évente egy-két alkalom. Azoknál rendszerint mi ott vagyunk.” 

 

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 22 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF kilenc országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 210.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 90.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban. 2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.