Triplázott a Provident: ismét díjazták a pénzügyi vállalat kiemelkedő HR-tevékenységét

2021. január 29. A korábbi győzelmek után 2021-ben ismét TOP Employer (Kiváló Munkaadó) díjjal ismerték el a Provident Pénzügyi Zrt.-t. A TOP Employers Institute január 28-án az online eseményen olyan vállalatokat díjazott, amelyek kiváló munkahelyi környezetet biztosítanak és az embereket előtérbe helyező humánerőforrás-tevékenységet alkalmaznak.

A Provident Pénzügyi Zrt. 20 éves fennállása óta kiemelten kezeli a munkavállalók jóllétét biztosító kezdeményezéseket, az igények feltérképezésével magas szintű munkakörülményeket biztosít a dolgozóknak. A vállalat gyakorlatban is megvalósuló munkavállalókat támogató stratégiájának elismeréseként adta át a TOP Employers Institute a díjat a Provident számára, 2019-et és 2020-at követően harmadszor. Az Intézet globálisan vizsgálja a legjobb HR gyakorlatokat, és a magas elvárásoknak megfelelő vállalatokat egymáshoz mérve ítéli oda az elismerést.

A 2001-ben alapított pénzügyi vállalat az elért sikerek jelentős részét elkötelezett és motivált dolgozóinak köszönheti. A rendszeres online tréningek, a beilleszkedési programok, illetve a mentális egészséget támogató kezdeményezések mind a munkavállalók ideális munkahelyi körülményeit, jó teljesítményüket alapozzák meg. A dolgozói visszajelzések alátámasztják a programok sikerességét, az elmúlt években több, a HR tevékenységét elismerő díjat is szerzett a Provident.

A tavalyi évben a koronavírus-járvány következtében még nagyobb figyelmet fordított a vállalat arra, hogy dolgozóik biztonságos munkavégzési feltételeit előteremtsék. A brit anyavállalat, az International Personal Finance „Odafigyelünk rád!” elnevezésű programjának keretében a magyar munkavállalók nemcsak védőfelszerelést kaptak, de informatikai fejlesztésekkel és munkafolyamataik újragondolásával az otthoni munkavégzés is széles körben elérhetővé vált a kollégák számára. A program keretében továbbá szakértőhöz fordulhattak azok, akik valamilyen nehézséggel küzdöttek a munka vagy a magánélet területén.

„Hatalmas elismerés, hogy a TOP Employers Institute már harmadszorra ismerte el a munkavállalóinkért tett erőfeszítéseinket. A díj megerősít minket abban, hogy kezdeményezéseink hasznosak, előremutatóak és hogy jó kapcsolatot ápolunk nemcsak ügyfeleinkkel, de kollégáinkkal is. A jövőben természetesen tovább folytatjuk azokat a programjainkat, amelynek köszönhetően munkavállalóinkkal éreztethetjük, hogy mind megbecsült tagjai a munkahelyi közösségnek” – mondta Kamarás Zsuzsanna, a Provident Pénzügyi Zrt. regionális HR igazgatója

„A harmadszorra elnyert Kiváló Munkaadó, vagyis TOP Employer elismerés nemcsak hazai, Európai siker is számunkra: a díjat Magyarországon, Romániában, Csehországban és Lengyelországban is sikerült megszereznünk. Ez egy remek visszajelzés arról, hogy valóban elkötelezettek vagyunk munkavállalóink iránt. Felismerjük az aktuális igényeiket, a kezdeményezéseinkkel ezekre reagálva tudjuk őket támogatni a felmerülő nehézségekben. Ezt a gyakorlatot fenntartjuk a jövőben is, hiszen így egy harmonikus, összetartó és sikeres közösséget építhetünk” – tette hozzá Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója.

A független HR tanúsító cég, a TOP Employers Institute világszinten kutatja fel és hasonlítja össze a humánerőforrás területen alkalmazott legjobb gyakorlatokat, és egymáshoz méri a programban részt vevő nagyvállalatokat. Az Intézet követelményrendszerében a pályázók teljesítményét olyan területeken vizsgálja, mint a tehetséggondozás, a munkaerő-tervezés, a tanulás és fejlesztés, a teljesítménymenedzsment és a vállalati kultúra.

„A humánerőforrás menedzsment eredményei előtt tisztelegve azokat a vállalatokat ismerjük el az évente megrendezett üzleti eseményünkön, amelyek kiváló munkahelyi körülményeket biztosítanak dolgozóik számára. Az eseményen együtt ünnepeltük Európa és a Közel-Kelet összes vezető munkáltatóját és bemutattuk a Világ Legjobb Munkaadója 2020 díj győztesét is” – mondta David Plink, a TOP Employers Institute vezérigazgatója.