Provident Társadalmi Hasznosság Díj 2018

2018. október 12. A Béres Gyógyszergyár Zrt. nyerte el idén a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat, melyet immár ötödik alkalommal adtak át a Figyelő TOP 200 Gálán. Az elismerést odaítélő kuratórium indoklása szerint az egészségmegőrző készítményeket gyártó vállalat magas minőségű, innovatív készítményeivel, tisztességes üzleti magatartásával, a társadalom irányába megmutatkozó felelősségteljes munkájával példaként szolgálhat más hazai vállalkozások számára is. Nyereségét hazai fejlesztésekre és munkahelyteremtésre fordítja, az 1993-ban létrehozott Béres Alapítványon keresztül egészségügyi, oktatási célokat támogat, és érdemeket szerzett a tehetséggondozás és a magyar kultúra terjesztése terén is.

Az öt éves múltra visszatekintő Provident Társadalmi Hasznosság Díjat idén a Béres Gyógyszergyár Zrt. képviseletében Dr. Béres József elnök vette át 2018. október 11-én, a Figyelő TOP 200 Gálán. A Béres ma az ország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő gyógyszergyára, a hazai gyógyszerpiac meghatározó, az egészségvédő piac vezető szereplője. Innovatív termékeikben a tudományos megalapozottság és a magas minőség ötvöződik. A gazdasági tevékenység mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód népszerűsítésére, és érzékenységgel fordulnak a társadalmi kérdések felé. A  25 éves múltra visszatekintő Béres Alapítvány napjainkig több mint 2,5 millió üveg Béres Cseppet adományozott a rászorulóknak, 500 millió forint értékben nyújtott anyagi támogatást, több mint 300 fiatal tanulmányait támogatta, és sok száz kulturális kiadvány és esemény létrejöttét segítette elő.

A Provident Pénzügyi Zrt., amely Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működteti, és a Figyelő, hazánk egyik legjelentősebb, több évtizedes múltra visszatekintő gazdasági hetilapja, közösen alapította meg 2014-ben a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Szakmai partnerük a felelős vállalatirányítás iránt elkötelezett cégeket és vezetőket összefogó Hungarian Business Leaders Forumot (HBLF). A díjazottakat minden évben a hazai gazdaság és közélet kiemelkedő szereplőiből álló kuratórium választja ki.

A Provident Társadalmi Hasznosság Díj a társadalmi, környezeti kihívásokra új, innovatív és fenntartható válaszokat nyújtó cégeket ismeri el, melyek legjobb gyakorlatként is helytálló termékeket vagy szolgáltatásokat hoznak létre, különös tekintettel az infrastruktúra- és vállalkozásfejlesztés, megújuló energia, fenntartható élelmezés, oktatás, egészségügy és kultúra területén. Az elmúlt években olyan példaértékű szereplők részesültek elismerésben, mint a minőségi könyvkiadásban élen járó Kossuth Kiadó, a környezeti és üzleti szempontból egyaránt fenntarthatóságra és transzparenciára törekvő Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat, a környezetbarát vízgazdálkodás terén kimagasló eredményeket felmutató Aquaprofit Zrt. és a fenntartható élményközpontként működő Katica Tanya.

„A Magyarországon már 17 éve sikerrel működő Provident mindig is kiemelt figyelmet fordított a társadalmi felelősségvállalásra. Pénzügyi vállalatként ezen a téren az a legfontosabb szempont, hogy felelősen hitelezzünk, emellett azonban más területeken is igyekszünk maradandót alkotni. Kollégáink a vállalat fennállása óta több mint 75 000 önkéntes munkaórával segítettek szociális, oktatási, egészségügyi intézményeket szerte az országban. Az elmúlt években a Provident rengeteg szakmai díjat nyert el kiváló ügyfélszolgálati és fenntarthatósági eredményeivel, 2014-ben pedig a Figyelővel közösen olyan elismerést alapítottunk, amellyel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket kívánjuk díjazni. A Provident Társadalmi Hasznosság Díjat olyan vállalatoknak szánjuk, amelyek sikereik mellett kiemelkedő értékeket teremtenek. Az idei győztes, a Béres Gyógyszergyár Zrt. azt gondolom, minden felsorolt kritériumnak és szempontnak kifogástalanul megfelel” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

„A Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal egy olyan elismerést szándékoztunk létrehozni, amelyhez fogható addig nem igazán létezett Magyarországon. A díj a profitszempontok mellett az innovációra és a fenntartható fejlődésre is figyelmet fordító vállalatokat jutalmazza. A Béres Gyógyszergyár Zrt. az alaptevékenységén felül folytatott alapítványi aktivitásainak köszönhetően nyerte el a kivételes díjat” – tette hozzá Czakó Borbála, a HBLF és a Kuratórium elnöke.

 Üzleti tisztesség, társadalmi felelősségvállalás, ember- és családközpontú szemlélet és egy jól működő üzleti modell. Ezen alapelveket szem előtt tartva végezzük mindennapi feladatainkat. Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a kuratórium elismerte munkánkat, és az év egyik legfontosabb üzleti eseményén átvehettük a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. – mondta el Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke a díj átvételét követően.

A 2018-as Kuratórium tagjai:

 • Bodó Teodóra – a Provident Pénzügyi Zrt. Vállalati és Kormányzati Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője
 • Czakó Borbála – a Hungarian Business Leaders Forum elnöke
 • Prof. Dr. Kovács Árpád – a Költségvetési Tanács elnöke
 • Eszenyi Enikő – a Vígszínház ügyvezető igazgatója
 • Dr. György László – gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
 • Hegedüs Éva – a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója
 • Joó István – az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium
 • dr. Rákossy Balázs – európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, Pénzügyminisztérium
 • Szajlai Csaba – a Figyelő főszerkesztő-helyettese
 • Szalay-Bobrovniczky Kristóf – Magyarország Londoni Nagykövete
 • Szigeti Ádám – tudás- és innovációmenedzsmentért felelős helyettes államtitkár, Innovációs és Technológiai Minisztérium
 • Szirmák Botond – a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója
 • Szuba Jolánta – a Móra Kiadói Csoport vezérigazgató-helyettese
A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. az International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 17 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. A londoni és a varsói tőzsdén jegyzett IPF tizenegy országban 2,5 millió ügyféllel rendelkezik. A magyar Provident 3.000 munkavállalója révén 250.000 ügyfelet szolgál ki, 90 százalék feletti ügyfél-elégedettséggel. A Provident elsősorban a kis összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; a vállalat a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek.

A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat (személyes, telefonos és digitális ügyfélkiszolgálás kategóriákban), hatszor ítélték meg számára a Superbrands minősítést, két alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült, a kelet-közép-európai régió hatodik legjobb munkahelyének választották, és a Gallup Intézet a világ harminckét legjobb munkáltatója közé sorolta (Great Workplace Award). A Provident kiterjedt társadalmi felelősségvállalás programot működtet: a munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 75.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban.

A Provident a felelős hitelezés jegyében a hatályos jogszabályokon túl az MNB fogyasztóvédelmi ajánlásait is irányadónak tekinti. A hitelbírálat - akárcsak a legnagyobb hazai bankoknál - szigorú szempontok figyelembevételével történik.

A Provident Családi Kasszasikerek gazdasági és pénzügyi ismeretterjesztő programja 2008 óta mintegy 30.000 háztartásba, valamint 300 szociális munkáshoz, művelődésszervezőhöz és pedagógushoz juttatott el korszerű ismereteket. A vállalat szakmai partnerekkel és döntéshozókkal folytatott műhelymunkája hozzájárult ahhoz, hogy mára a gazdasági és pénzügyi ismeretek az iskolai tananyag részét képzik.

 

Az IPF csoport tagjaként célunk, hogy kiváló munkatársainkkal, felelős hitelezőként, kiszámítható és átlátható pénzügyi megoldásokkal szolgáljuk ügyfeleink mindennapi igényeit, bővítve ezáltal a magyar háztartások lehetőségeit.