Provident Őrangyalok segítségével újult meg a kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde

2015. október 5. – Mintegy 100 vállalati önkéntes segítségével újult meg a kulcsi Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde. Az intézmény egyike a "Provident Őrangyalok" pályázat idei hat kedvezményezettjének. A környező régióból érkezett segítők és a támogatott szervezet dolgozói közreműködtek az óvoda udvarának megszépítésében és kerítésének felújításában. A program keretében az elmúlt évek során több mint 70.000 munkaórát dolgoztak a Provident önkéntesei különféle egészségügyi, oktatási és szociális intézményekben.

Idén ősszel a „Provident Őrangyalok 2015” önkéntes programsorozat keretében országszerte 6 helyszínen, mintegy 600 Provident önkéntes „őrangyal” segít hátrányos helyzetű csoportokat támogató egészségügyi, oktatási és szociális intézmények felújításában. A Provident az önkéntes munkán túl anyagi támogatást is nyújt: összesen mintegy 3 millió forint értékben biztosít eszközöket. A munkatársak már az első lépéstől részesei a programnak: a vállalat minden évben a dolgozók javaslatai alapján, belső pályázat útján választja ki a támogatott helyszíneket.

A Provident Pénzügyi Zrt. mintegy 4.000 dolgozót foglalkoztat, és széles ügyfélbázisa miatt is a legnagyobb hatású magyar vállalatok közé tartozik. Komolyan vesszük az ezzel járó felelősséget, igyekszünk emberközpontú, etikus vállalati kultúrát építeni, melynek része az önkéntes társadalmi munka is” – mondta el Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke.

A kulcsi óvodában rendezett akció során az önkéntesek rendbe tették az épület környékét, felújították az intézmény kerítését, illetve egy közel 40 méteres szakaszon új kerítést építettek. Jobb Gyula, Kulcs polgármestere elmondta, hogy óriási segítséget jelentett nekik a közel 100 önkéntes munkája, hiszen a felajánlás lehetővé tette számukra, hogy a hosszú idő óta szükségszerű munkálatokat elvégezzék, kellemesebbé téve ezáltal az óvoda környezetét.

 „A Provident számára különösen fontos a helyi közösségek és szervezetek támogatása, hiszen a vállalat munkatársai, ügyfelei is ezekben a közösségekben élnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak már 15 éves hagyománya van a vállalatnál. Az idei évben a program keretében a Provident országszerte hat intézményben, összesen több mint 600 munkatárs részvételével szervezett önkéntes napokat. A kollégáim a szabadidejüket ajánlották fel, hogy szebbé varázsolják a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsődét a Provident Őrangyalok 2015 önkéntes programsorozat során. Külön öröm számunkra, hogy munkatársainkon kívül családtagjaik is részt vettek ebben az akcióban, összesen mintegy 100 fővel” - mondta el Puskás Imre, a Provident Pénzügyi Zrt. szenior kereskedelmi vezetője.

Az önkéntességnek több mint 10 éves hagyománya van a vállalatnál. A „Provident Őrangyalok” programsorozat keretében 2011-ben, 2012-ben és 2014-ben országszerte 10 helyszínen, 2013-ban pedig több mint 40 hazai intézményben segítettek a cég munkatársai. 2004 óta az Őrangyalok több mint 70.000 munkaórát fordítottak közhasznú intézmények felújítására. A pénzintézet munkatársai több száz intézményben dolgoztak az elmúlt években, többek között egészségügyi intézményekben, óvodákban, valamint fogyatékkal élők, hátrányos helyzetű gyermekek, idősek és veszélyeztetett anyák otthonaiban. Az önkéntes munka mellett az elmúlt időszakban a vállalat anyagi támogatással is hozzájárult a kiválasztott intézmények fejlesztéséhez.

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Superbrands díjas Provident Pénzügyi Zrt. a személyi kölcsönök piacának meghatározó szereplője immáron 14 éve Magyarországon. A vállalat brit hátterű és 130 éves üzleti tapasztalattal bír. Anyacége a Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF), nyolc országban 2.5 millió ügyféllel rendelkezik. Közel 4000 munkatársával Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik, egyben Magyarország legjobb (2012., 2014.) és a régió hatodik Legjobb Munkahely (2012.) címének birtokosa. 2013-ban a Gallup Intézet, első magyar cégként a világ harminckét legjobb munkáltatója közé is beválasztotta a pénzügyi vállalatot. A Provident több mint 300 ezer ügyfele a hitelképes magyar társadalom egészéből merít, 90 százalék feletti ügyfél-elégedettséggel. 2010-ben, 2011-ben, 2013-ben és tavaly is elnyerte a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat. A Provident Pénzügyi Zrt. szerteágazó jótékonysági és társadalmi befektetési programokat működtet.