Európai Üzleti Díj a Providentnek

2015. május 29. – A Provident Pénzügyi Zrt. két díjat is megszerzett a nagy presztízsű European Business Awards (EBA) idei díjkiosztóján. Az immár nyolc éve működő EBA az európai üzleti élet egyik legátfogóbb, független megmérettetése. A Londonban megrendezett díjátadón a magyar cég képviseletében Szirmák Botond vezérigazgató az Év Munkaadója kategóriájában a Nemzeti Bajnoknak járó, illetve a „Ruban d' Honneur” díjat is átvehette. Mindez azt jelenti, hogy a neves döntéshozókból és véleményformálókból álló nemzetközi  zsűri döntése alapján nem csupán Magyarországon, de immáron Európában is a legjobb vállalatok között tartják számon a Providentet.

 

A European Business Awards „Az év munkáltatója díját” azok a cégek nyerhetik el, melyek kiemelkedő eredményeket tudnak felmutatni a munkavállalóik folyamatos motiválása és fejlesztése, a karrierlehetőségek biztosítása, valamint a munkahelyi esélyegyenlőség megteremtése terén. A nyolc évvel ezelőtt létrehozott EBA díj az európai üzleti szektor egyik legelismertebb, legnagyobb presztízsű megmérettetése. A program – melyet az RSM International adótanácsadó hálózat hívott életre – azt a célt szolgálja, hogy országhatártól, cégmérettől és iparágtól függetlenül elismerje a kimagasló teljesítményt nyújtó vállalatokat, egyúttal pedig összekösse az európai üzleti világ kiemelkedő szereplőit. Az idei megmérettetésen Európa 33 országának 24 000 vállalata vett részt, és olyan vállalatok versenyeztek a díjakért, mint a Novartis Farma, a PayPal, a Marks & Spencer, az Unicredit Factoring vagy az OSRAM. A jelölteket egy 132 fős, európai vállalatvezetőkből, akadémikusokból álló független zsűri értékelte összetett szempontrendszer alapján. A benyújtott pályázatokból választották a nemzeti bajnokokat, illetve ezek közül is azokat a pályázókat, amelyek a Ruban d’Honneur cím birtokosaként a legjobbakként szerepeltek a küzdelemben. Az Európa legjobb munkáltatója címéért zajló megmérettetésben a Provident Pénzügyi Zrt. képviselte hazánkat, elnyerve mind a nemzeti bajnoki, mind pedig a Ruban d’Honneur címet. A rangos, 400 fő részvételével megtartott nemzetközi eseményen a vállalatvezetők és döntéshozók mellett a diplomáciai testületek vezetői is megtisztelték jelenlétükkel.


 


„Fantasztikus eredménynek tartom, hogy ebben a közel egy évig tartó komoly megmérettetésben ilyen kimagasló eredményt tudtunk elérni. Meggyőződésem szerint mindez a Provident közel 4000 munkavállalója számára is jó visszajelzés arra vonatkozóan, hogy nem csak Magyarország, de Európa egyik legjobb munkahelyét sikerült közösen megteremtenünk az elmúlt években. A Provident 2012-ben és tavaly is Magyarország legjobb munkahelyének bizonyult az AON Hewitt Legjobb Munkahely felmérésében, az amerikai Gallup piackutató cég pedig világviszonylatban választott minket a legjobb 32 munkahely közé 2013-ban. Az eredmények egyértelműen azt mutatják, hogy közel 4000 munkatársunk elkötelezettségére méltán lehetünk büszkék – mondta Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

 

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Superbrands díjas Provident Pénzügyi Zrt. a személyi kölcsönök piacának meghatározó szereplője immáron 14 éve Magyarországon. A vállalat brit hátterű és 130 éves üzleti tapasztalattal bír. Anyacége a Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF), nyolc országban 2.6 millió ügyféllel rendelkezik. Közel 4000 munkatársával a Provident Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik, egyben Magyarország (2012., 2014.) és a régió hatodik Legjobb Munkahely (2012.) címének birtokosa. 2013-ban a Gallup Intézet, első magyar cégként a világ harminckét legjobb munkáltatója közé is beválasztotta a pénzügyi vállalatot. A Provident több mint 300 ezer ügyfele a hitelképes magyar társadalom egészét képezi le, 90 százalék feletti ügyfél-elégedettséggel. 2010-ben, 2011-ben, 2013-ben és tavaly is elnyerte a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat. A Provident szerteágazó CSR tevékenységet folytat, kollégáik az elmúlt években több mint 60 000 munkaórával segítettek önkéntesként oktatási és szociális intézményeket szerte az országban.