50 milliós támogatással kaphat új lendületet a soroksári sportélet - Szponzori megállapodást kötött a Provident Pénzügyi Zrt. és a Soroksár SC

Budapest, 2023. augusztus 28. – Új szponzorral bővült a Soroksár SC támogatói köre a Provident Pénzügyi Zrt. révén. A pénzügyi szolgáltató nettó 50 millió forint összegű támogatást nyújt 2024. június 30-ig a sportklub férfi és női felnőtt labdarúgócsapatának. Az ennek bejelentéséről szóló sajtótájékoztatón felszólalt Szűcs Mihály, a klub ügyvezetője, valamint Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója is.

„Évek óta elkötelezett támogatói vagyunk a hazai sportéletnek és a labdarúgásnak, nagyon régre nyúlik vissza például a Fradival való együttműködésünk. A Soroksár SC csapata 2014-ben feljutott az NB III-ból a másodosztályba és a bajnokság meghatározó együttese lett, sok játékost adva a magasabb osztályú csapatoknak, így a Ferencvárosnak is.  Ez hívta fel rájuk a figyelmünket, és megláttuk a csapatban rejlő potenciált. Ez egy nagyon összetartó, családias hangulatú klub, amit jól tükröz a mérkőzéseken uralkodó hangulat is. A Providentnél hiszünk abban, hogy mindenki megérdemel egy esélyt céljai megvalósításához, és úgy gondolom, hogy ez éppúgy igaz a feltörekvő magyar futballcsapatokra, mint a magánszemélyekre. A Soroksár SC egy nagyszerű klub, rengeteget tesznek az utánpótlás nevelésért, és olyan kiemelkedő játékosok kinevelését köszönhetjük nekik, mint a Fradiban remekelő Pászka Lóránd,Varga Ádám,  ifjabb Lisztes Krisztián vagy Halmai Ádám” – fogalmazott a támogatás kapcsán Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója.

A Provident ezzel a támogatással nem csupán a csapatot szeretné támogatni, célkitűzése, hogy az egész soroksári sportélet fellendülhessen. A pénzügyi szolgáltató közel 2300 munkavállalójának mintegy 80 százaléka nő, ezért fontos szempont volt az is, hogy ne csak a klub férfi szakágát szponzorálja a vállalat, hanem a nőit is, jelezve, hogy a foci mindenkié. A sajtótájékoztatón ennek megfelelően részt vett Nagy Ágnes és Lipcsei Péter is,  a női és a férfi felnőtt labdarúgó csapat képviseletében.

A Provident Pénzügyi Zrt. több mint tíz éve támogatja a Soroksár SC anyaklubját, a Ferencvárosi Torna Clubot is. A vállalat életében meghatározó szerepet kap a sport szeretete és támogatása, amit az is jól mutat, hogy házon belül is rengeteg aktív sportolójuk van: minden évben többszáz önkéntes munkavállaló vesz részt a Fut a Provi elnevezésű jótékonysági kezdeményezésen, amelynek bevételeit a vállalat egy alapítvány támogatására fordítja, de minden évben körbetekeri a dolgozók egy elhivatott csoportja a Tisza-tavat is.


A Provident Pénzügyi Zrt. a most bejelentett támogatás révén a Ferencvárosi Torna Club fiókcsapataként működő egyesület egyik főszponzorává lépett elő, így egyebek mellett például a csapat új mezén a pénzügyi szolgáltató logója is helyet kap.

„A csapat szurkolói örömmel fogadták az új támogató érkezését, és bíznak abban, hogy kedvenceiknek sokat segít majd az anyagi támogatás abban, hogy szembenézzenek a másodosztályban rájuk váró kihívásokkal. Meg kell becsülni minden olyan szereplőt, aki a jelenlegi gazdsági helyzetben támogatja a magyar sportot, jelen esetben a labdargást! A szponzori együttműködés a férfi csapat mellett a Simple Női Ligába feljutott női csapatunk fejlődését is elősegíti. Így összességében a teljes soroksári labdarúgás fejlődését segíti a megállapodás!” – mondta el Szűcs Mihály a Soroksár SC elnöke.

A Soroksár SC női csapata legközelebb a Puskás Akadémia vendégeként NB1-es mérkőzésen lép pályára, míg a férfiak a Tiszakécske LC otthonába látogatnak el szeptember 3-án. A Provident Pénzügyi Zrt. reméli, hogy ebben a szezonban is sok örömet fog okozni a csapat a szurkolók számára.

 

 

***

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 22 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF kilenc országban van jelen, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 210.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 90.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban. 2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.