Ismét Fogyatékosság-barát Munkahely a Provident

2015. december 4. – Harmadszorra nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Provident Pénzügyi Zrt. A vállalat a megváltozott munkaképességű dolgozókért tett erőfeszítéseiért vehette át az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Egyesület, illetve a Salva Vita Alapítvány által meghirdetett díjat. A pénzintézet jelenleg közel 200 megváltozott munkaképességű kollégát foglalkoztat.

pénzintézet immár harmadik alkalommal vehette át 2015. december 3-án a Fogyatékosság-barát Munkahelynek járó elismerést. A díjra olyan munkáltatók pályázhattak, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékkal élők foglalkoztatásával kapcsolatos gyakorlatukat toborzás és munkahely-megtartás terén. A Provident ismét bizonyította elhivatottságát az ügy iránt, így a vállalat további két évre kapott jogosultságot a Fogyatékosság-barát Munkahely védjegy használatára munkaerő toborzás, illetve külső és belső kommunikációs tevékenysége során. A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerés mellett a pénzintézet egyúttal különdíjban részesült a fizikai környezet akadálymentesítése területén végzett kiemelkedő munkájáért.

„Amikor egy cég három alkalommal is elnyer egy elismerést, az egyértelműen jelzi, hogy az adott témában a vállalat hosszú távú, átgondolt és komoly erőfeszítéseket tesz. A Provident számtalan eszközzel támogatta az elmúlt években is a fogyatékkal élők munkavállalását, legyen szó a nemrég átadott, akadálymentes központi irodánkról vagy a személyre szabott, speciális betanítási folyamatokról. Jelenleg a nálunk dolgozó 4000 főből közel 200 megváltozott munkaképességű kollégánk van, ami hazai szinten mindenképpen kiemelkedő arány. Erőfeszítéseink elismeréseként a most harmadik alkalommal elnyert Fogyatékosság-barát munkahely cím is egyértelműen azt bizonyítja, hogy jó úton járunk, és a jövőben is mindent meg fogunk tenni, hogy minden szempontból befogadó és sokszínű munkahely legyen a Provident” – mondta el Kamarás Zsuzsanna, a Provident Pénzügyi Zrt. HR-igazgatója.

A megváltozott munkaképességű dolgozók sikeres foglalkoztatásában nagy szerepet játszik a többi alkalmazott ismereteinek bővítése is, ezért a Provident belső kommunikációs csatornáin több alkalommal központi szerepet kapott a fogyatékosság témaköre, a vállalat munkatársai pedig rendszeresen vesznek részt érzékenyítő programokon. Ezen felül több éve sikeresen működik egy úgynevezett sokszínűségi munkacsoport a vállalaton belül, amelynek egyik fő feladata a megváltozott munkaképességű munkavállalók koordinálása.

A pénzintézet nagy hangsúlyt fektet munkavállalói elégedettségének növelésére, a megfelelő munkakörnyezet kialakítására. A Fogyatékosság-barát Munkahely díj mellett ezt a törekvést az elmúlt években számos hazai és nemzetközi elismeréssel is díjazták: 2012-ben és 2014-ben a Provident megkapta a Legjobb Munkahely díjat, a Gallup beválasztotta a világ 32 legjobb munkáltatója közé, emellett elnyerte a Sokszínű és Multigenerációs Szervezet TOP 10 díjat is.

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:
A Superbrands díjas Provident Pénzügyi Zrt. a személyi kölcsönök piacának meghatározó szereplője immáron 14 éve Magyarországon. A vállalat brit hátterű és 130 éves üzleti tapasztalattal bír. Anyacége a Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF), nyolc országban 2.7 millió ügyféllel rendelkezik. Mintegy 3300 munkatársával Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik, egyben Magyarország legjobb (2012., 2014.) és a régió hatodik Legjobb Munkahely (2012.) címének birtokosa. 2013-ban a nemzetközi Gallup Intézet első magyar cégként a világ harminckét legjobb munkáltatója közé is beválasztotta a pénzügyi vállalatot. A Provident több mint 300 ezer ügyfele a hitelképes magyar társadalom egészét képezi le, 90 százalék feletti ügyfél-elégedettség mellett. 2010-ben, 2011-ben, 2013-ban, valamint tavaly is elnyerte a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat. A Provident Pénzügyi Zrt. szerteágazó CSR tevékenységet folytat, kollégáik az elmúlt években több mint 70 000 munkaórával segítettek önkéntesként oktatási és szociális intézményeket szerte az országban.