22 TONNA HULLADÉKOT TAKARÍTOTT EL A PROVIDENT A FÖLDÜNKÉRT VILÁGNAP ALKALMÁBÓL

Budapest, 2022. október 24. – A nemzetközi Földünkért Világnap alkalmából a Provident Pénzügyi Zrt., mint  a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság iránt elkötelezett vállalat, a Hulladékvadásszal közösen országos szemétszedési akciót hirdetett. A pénzügyi szolgáltató munkatársai szombaton, a szabadidejükben több budapesti és vidéki helyszínen tisztítottak meg erősen szemtelt területeket, a ProviGreen program keretében.

A Földünkért kampányt 31 évvel ezelőtt 1991. október 21-én indította útjára a Dalai Láma, hogy felhívja a figyelmet az első környezeti világtalálkozóra, az 1992-es riói Föld-csúcsra. Azóta ez a nap világszerte cselekvésre buzdít egyéneket, szervezeteket, döntéshozókat egyaránt, a Földünk megóvása érdekében. Jelszava: Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan. 

A Provident Pénzügyi Zrt. életében hosszú ideje kiemelt szerepet játszik a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság kérdése. 2021. április 22-én, a Föld napján hirdették meg a ProviGreen program indulását, amelynek küldetése összhangban áll a vállalat célkitűzéseivel, az ügyfeleknek nyújtott felelős szolgáltatásokkal és a helyi közösségek támogatásával. A program célja, hogy a vállalat működése során keletkező ökológiai lábnyomot csökkentsék, a környezeti károkat minimalizálják a munkatársak és ügyfelek bevonásával, illetve a helyi közösségek hatékony szemléletformálásával. Az indulás évében a legfőbb cél az volt, hogy a munkatársak ismerjék és értsék a program küldetését. Tavaly augusztusban elindult egy, az ország öt különböző helyszínén megrendezett környezetvédelmi roadshow is. Eddig összesen 8 roadshow-t tartottak, több mint 200 résztvevővel. A roadshow-kon tartott prevenciós előadások segítették a munkavállalók szemléletmódjának alakítását.

„A programmal olyan súlyos, globális környezeti problémákra akarja irányítani a figyelmet a vállalat, mint a túlzott széndioxid-kibocsátás, a bolygónkat fenyegető globális felmelegedés vagy a klímaváltozással összefüggő tragikus, káros események és azok társadalmunkra gyakorolt hatása. A Provident fontosnak tartja, hogy hiteles és naprakész információval lássa el a tájékozódni vágyókat, és legfőképpen cselekvésre ösztönözzön. A ProviGreen program fókuszában a vállalaton belüli környezettudatosabb működést elősegítő megoldások felkutatása áll”- mondta el Horváth Attila, a Provident Zrt. pénzügyi igazgatója, a ProviGreen program vezetője. A vállalat igazgatóságának több tagja is aktívan bekapcsolódott a szombati szemétszedési akcióba.

A szombati akció során a Provident a Hulladékvadász koordinálásával, és az ő illegális szemétrakó jelző applikációjának segítségével összesen 22 tonna szeméttől szabadította meg a kiválasztott területeket. A munkában közel 100 munkatárs vett részt négy helyszínen.

A Provident munkatársai idén áprilisban, a működésük kapcsán felhasznált papír kompenzálására, 6000 facsemetét ültettek el a Gödöllői Erdészet segítségével a Galgamácsai Vadászháznál, amelyből körülbelül egy hektárnyi erdő lesz a jövőben. A pénzügyi szolgáltató a közelmúltban húsz hibrid gépkocsival bővítette autóflottáját, továbbá idén két elektromos rollert és két elektromos biciklit is beszerzett, annak érdekében, hogy a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez aktívan hozzájáruljon.

 

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár több, mint 20 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF tizenegy országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 230.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több, mint 80.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.