Év fiatal vezetője 2015

Sulyok László, a Provident szenior kereskedelmi vezetője az „Év Fiatal Vezetője” országos megmérettetésen dobogós helyen végzett. A Coaching Team menedzsment tanácsadó cég által alapított díjra több mint ötvenen pályáztak, köztük nemzetközi és magyar nagyvállalatok, illetve a civil- és közszféra magyarországi felsővezetői. Alábbiakban közöljük a Sulyok Lászlóval az elismerés kapcsán készített interjút.

- Kedves Laci, mint arról a médiából is értesülhettünk, előkelő harmadik helyezést értél el egy országos megmérettetésen, az Év Fiatal Vezetője pályázaton. Mi motivált arra, hogy versenybe szállj?
- Amikor Botond elnyerte az Év Menedzsere kitüntetést, látszott, hogy ez nagyon jót tesz a vállalatunknak. Sokat forogtunk a médiában akkor is és most is, ez pedig pozitív hatással van a Provident reputációjára. Emiatt sem kellett sokat dilemmáznom, amikor szembe jött a lehetőség, hogy pályázzak. Illetve minden vezető életében eljön a pillanat, amikor mérleget kell vonni.

- Mit kell tudni a díjról?
- A trófeát a Coaching Team menedzsment tanácsadó cég alapította. Azokat a fiatal vezetőket ismerik el, akik 35 éves korukig kimagasló eredményeket értek el vezetőként. Olyan szegmensekre figyelnek, amelyek már túlmutatnak a sikeres egyéni eredményeken, a hatékonyságon, a menedzseri szintű feladatok megfelelő ellátásán: a vezető szerep tudatos megélését, a vezetői képességek folyamatos fejlesztését helyezik fókuszba.

- Ötven sikeres fiatal vezető közül kerültél a dobogóra, akiket többnyire nemzetközi nagyvállalatok delegáltak. Te hogyan láttad a felhozatalt?
- Nagyon erős volt a mezőny. Az Andrássy Gyula Egyetem kancellárja 6. helyezést ért el, ő nyerte az egyik főszponzor különdíját is. A Bátor Tábor operatív igazgatója ötödik helyen végzett. Több neves vállalat ügyvezetője, vezérigazgatója is beadta a pályázatát. Ha azt mondták volna, hogy pl. hetedik vagyok, fel sem tűnt volna, hogy valami nincs rendjén.

- Miből állt a verseny? Hogyan dönt a zsűri egy ilyen megmérettetésen?
- A verseny 4 fordulóból állt, először a pályázati feltétekben megadott szempontok alapján egy max. 20 diás prezentációt kellett beadni, ezután a zsűri kiválasztotta majd pontozta a legjobb 15 pályázatot, és a 7 legjobbat meghívták egy részletes személyes bemutatkozásra. Itt döntöttek a végső sorrendről is. Utóbbi alkalmával az összes zsűri tag jelen volt, és kb. ¾ órás beszélgetés során a pályázati anyagon végighaladva alaposan kikérdeztek a korábbi pályafutásomról, a jelenlegi munkámról és a terveimről. Arról is, hogy szerintem miért érdemelném meg ezt az elismerést. Sokat kérdeztek a Providentről, és a nálunk zajló vezetőképzésről.  A díjátadón több mint 150 résztvevő volt jelen, ahol a zsűri által legjobbnak választott 5 pályázó egy prezentáció keretében is bemutatkozhatott. Pályázók, támogatók, és különféle vállalatok vezetői, tulajdonosai, szinte minden szektorból. Remek érzés volt ilyen közönség előtt öregbíteni vállalatunk jó hírnevét és a szünetben fogadni a gratulációkat.

- Milyen volt a zsűri összetétele?
- A zsűri magasan kvalifikált szakemberekből állt. Helyet foglalt benne például Czakó Borbála, az Ernst&Young globális partnere, korábbi londoni magyar nagykövet, de zsűritagok voltak többek között a Budapest Bank, a Microsoft, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a T-Systems felsővezetői.

- Hogyan készültél a versenyre?
- 12 éve vagyok vezető, azóta készülök rá. Szerintem vezetővé válni olyan, mint a nyelvtanulás -- minél többet tud az ember, annál inkább rájön, mennyit kell még tanulnia. Bár győzni mentem, a mezőnyt látva most már büszke vagyok a harmadik helyre. Szeretném üzenni minden egyes Providentnél dolgozó vezetőtársamnak, hogy jó helyen vagyunk itt a cégnél. Mindent itt tanultam, és az eredmény, amit a versenyen elértem azt mutatja: abszolút versenyképes a tudás a piacon az, amit a Providenttől kapunk.