6000 facsemetét ültetett a Provident a Pilisi Parkerdő területén

2022. április 8. – 6000 darab facsemetét ültettek el a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai a Pilisi Parkerdő Zrt.-hez tartozó Galgamácsai Vadászháznál. A kezdeményezés a tavaly indult ProviGreen fenntarthatósági program keretében valósult meg, amelynek célja, hogy hozzájáruljon a felnövekvő generációk egészséges környezetének megteremtéséhez. A faültetésben Botka Endre, a magyar válogatott és a Ferencvárosi Torna Club labdarúgója, valamint Molnár Mátyás sportriporter is segítette a Provident önkénteseit.

A Provident tavaly áprilisban, a Föld napján indította útjára ProviGreen programját, amelynek célja, hogy olyan fontos, mindenkit érintő problémákra hívja fel a figyelmet, mint a klímaváltozás, a túlzott széndioxid-kibocsátás vagy a globális felmelegedés. A program középpontjában a vállalaton belüli környezettudatosabb működés, a napi működésből eredő környezetterhelés ellensúlyozása áll. A ProviGreen fenntarthatósági program keretében, idén áprilisban 6000 darab facsemetét ültetett el a vállalat száz önkéntes munkatársa a Pilisi Parkerdő Zrt. közreműködésével. A környezetvédelmi akcióban Botka Endre, a magyar válogatott és Ferencvárosi Torna Club jobbhátvéd posztját betöltő labdarúgója, valamint Molnár Mátyás sportriporter is részt vett és segítette a vállalat önkénteseit.

„Környezetünk megóvása vállalatként és egyénként is szívügyünk. Kollégáink számára hangsúlyozzuk az egyéni felelősségvállalás fontosságát is, ezért is örültem annak, hogy nagy számban vettek részt munkatársaink a faültetésen. Májusban cégünk kiemelt figyelmet szentel a fenntarthatóság témakörének, ekkor számos zöld aktivitásban veszünk részt, és számos programot szervezünk kollégáink részére” – mondta el Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

“Sportolóként és családapaként számomra rendkívül fontos a környezetvédelem kérdése. Igyekszem magánemberként is a lehető legtöbbet megtenni környezetünk megóvása érdekében – például tisztán elektromos autóval közlekedem, mivel ezeknek a járműveknek nincs károsanyag-kibocsátása, mint a hagyományos gépkocsiknak. Örömmel tettem eleget a Provident meghívásának, hiszen a faültetéssel is hozzájárulhatok a természeti környezet jobbá tételéhez a jövő generációi számára” – mondta Botka Endre, a Ferencvárosi Torna Club labdarúgója.

A ProviGreen program tavalyi indulása óta az ország több pontját érintő környezetvédelmi roadshow-t rendezett a vállalat, munkatársai számára havonta megjelenő fenntarthatósági hírlevelet készített, valamint húsz új, hibrid gépkocsival bővítette autóflottáját annak érdekében, hogy aktívan hozzájáruljon a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez is.


A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Provident Pénzügyi Zrt. a londoni és varsói tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF) nemzetközi pénzügyi vállalatcsoport égisze alatt működik, Magyarországon immár 20 éve meghatározó szereplője a személyi kölcsönök piacának. Az IPF tizenegy országban 2,4 millió ügyféllel rendelkezik, a magyar Provident 2300 munkavállalója révén 230.000 ügyfelet szolgál ki. A cég elsősorban a kisebb összegű, rövid futamidejű, heti törlesztésű kölcsöneiről ismert; ám a hagyományos, átutalással folyósított személyi hitel mellé a magyar piacon egyedülálló módon opcionális otthoni kiszolgálást is kínál ügyfeleinek. A Provident az elmúlt években összesen 9 alkalommal nyerte el a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban díjat, három alkalommal a Magyarország Legjobb Munkahelye címben részesült. A munkatársak a vállalat fennállása óta több mint 80.000 munkaórában segítettek önkéntesként oktatási, egészségügyi és szociális intézményeket szerte az országban.

2014-ben a Provident Pénzügyi Zrt. a Figyelő hetilappal közösen megalapította a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Az elismerés azzal a céllal jött létre, hogy tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorló, más vállalkozások számára példát mutató cégeket ismerjen el.