Provident Társadalmi Hasznosság Díj 2016

A Provident Pénzügyi Zrt., mint Magyarország egyik legszélesebb körű CSR programját működtető vállalata és hazánk egyik legjelentősebb, több évtizedes múltra visszatekintő gazdasági hetilapja, a Figyelő közösen alapította meg 2014-ben a Provident Társadalmi Hasznosság Díjat. Folytatva a megkezdett missziónkat, idén immáron harmadik alkalommal szeretnénk elismerni a kiválóságokat, felhívva a figyelmet a legjobb gyakorlatokra. A Díj szakmai támogatója – hasonlóan az elmúlt évekhez – idén is a Hungarian Business Leaders Forum.

Az elmúlt két évben olyan jeles és példaértékű vállalkozások nyerték el a Díjat, mint a Kossuth Kiadó és a Hajtás Pajtás.

Ki nyerheti el a Díjat?

  • Az elismeréssel olyan vállalatokat kívánunk díjazni, melyek működésükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak, szervezeti filozófiájukkal és tevékenységükkel követendő példaként szolgálnak más vállalkozások számára.
  • A Díjat olyan cégek kaphatják meg, melyek sikeresen kovácsolnak előnyt a technológiai fejlődésből, gazdaságos, ugyanakkor értéket teremtő új üzleti modelleket, stratégiákat alakítanak ki.
  • Olyan gazdaságilag kedvező, másolható termékeket vagy szolgáltatásokat hoznak létre, melyek fejlesztési célokat szolgálnak az infrastruktúra, energia, élelmezés és víz, oktatás, egészségügy, kultúra és egyéb területeken.
  • Emellett hosszútávra tekintő innovatív szemléletmódjukkal a globális és regionális piacokon is versenyképesek.
  • Elsősorban tehát olyan vállalatok jelentkezését várjuk, melyek a fentiekben felsorolt szempont alapján eltérő utakon járnak piaci versenytársaikhoz képest.
  • Olyan megoldásokat, szolgáltatásokat, termékeket előállító vállalatokat szeretnénk megtalálni a Díj keretében, akik a társadalmunk egésze szempontjából is újító megoldásokkal, össztársadalmilak is hasznos ötletekkel állnak elő, és azokat fenntartható módon meg is valósítják.
  • A Díjat bármely Magyarországon bejegyzett legalább két éve működő gazdasági társaság megkaphatja, amelyet a Díj Kuratóriuma arra érdemesnek tart.

Várjuk azon vállalatok jelentkezését, melyek a fenti kritériumoknak megfelelnek, és szeretnék elnyerni a díjat.

Kérjük a pályázati anyagot egy rövid írásos cégbemutatóval, illetve a példaértékű vállalati modell, szolgáltatás vagy termék leírásával a hblf@hblf.hu e-mail címre küldjük el 2016. augusztus 30-ig.

Az ünnepélyes díjátadóra a 2016. október 14-én tartandó Figyelő TOP 200 Gálán kerül sor.2015-ös Gála képekben:


„Sinya”, azaz Sinka Károly, a Hajtás Pajtás ügyvezetője a 
2015-ös Provident Társadalmi Hasznosság Díjjal


A Figyelő TOP200 gála közönsége a 2015-ös 
Provident Társadalmi Hasznosság Díj átadó ünnepségén


Szirmák Botond, a Provident vezérigazgatója köszönti a 
Figyelő TOP200 Gála résztvevőit