Élénkülő kereslet és új termékek a személyi kölcsönök piacán

2015. október 14.A pénzügyi szektorban végbement változásoknak, a hazai hitelezési piac lassú átalakulásának és a javuló gazdasági helyzetnek köszönhetően megnövekedett a személyi kölcsönök iránti igény a lakosság körében.  Magyarország egyik vezető pénzügyi szolgáltatója, a Provident Pénzügyi Zrt. a „Mini Kölcsön” elindításával egy újabb ügyfélszegmens számára kíván megbízható és kiszámítható pénzügyi megoldást nyújtani.

A lakossági hitelezési piacon az ügyfelek bizalma a pénzintézetek és hiteltermékeik iránt újra erősödni látszik. A Provident ügyfelei körében végzett felméréséből kiderül, a magyarok megfontoltan választják ki a számukra legmegfelelőbb hitelterméket: több tényező együttes, alapos figyelembevételével döntenek a hitelfelvételről és a döntési folyamat során kifejezetten fontos szempont a kölcsön futamidejének hossza, illetve a szolgáltatásnyújtás gyorsasága.

A Provident egy újfajta, speciálisan az új ügyfelei számára kialakított kölcsönnel bővítette termékportfólióját. A nagyobb összegű kiadások finanszírozását lehetővé tévő Maxi Kölcsön bevezetése után a pénzintézet most egy kisebb összegű, extra rövid futamidejű terméket kínál az ügyfeleknek. A Provident a „Mini Kölcsön” elindításával egy újabb ügyfélszegmens számára kíván megbízható és kiszámítható pénzügyi megoldást nyújtani azoknak, akik esetleg tartanak egy hosszabb időre szóló elkötelezettségtől, azonban egy rövid, belátható ideig, kisebb összeg erejéig mégis egy pénzügyi szolgáltatóhoz fordulnának.

A Provident „Mini Kölcsön” igénylése esetén a felvehető hitelösszeg 30 000 forinttól 100 000 forintig terjed. A forintalapú személyi kölcsön futamideje 12 hét, a törlesztés pedig heti rendszerességgel történik, a futamidő végéig garantáltan változatlan törlesztő részletekben. Az új személyi kölcsön kamata – a rövid futamidőnek köszönhetően – csupán a hitelösszeg 2,6%-a, ami egy 100 000 forintos felvett hitelösszeg esetén 2 600 forintot jelent.

Az ügyfelek a Mini Kölcsön mellé térítésmentesen vehetik igénybe a Provident már jól ismert, hazai piacon egyedülálló otthoni szolgáltatását, melynek segítségével gyorsan és kényelmesen, saját lakásukból intézhetik a kölcsön igénylését, illetve a későbbiekben a törlesztését is, ráadásul ingyenes egyéni balesetbiztosítást is kapnak mindehhez. Fontos kiemelni azt is, hogy ez a lehetőség a folyószámlával nem rendelkező ügyfelek számára is megoldást kínál. A Provident Mini Kölcsön korlátozott ideig, 2015. október 14-től november 3-ig érhető el. A további feltételekről bővebb információ a www.provident.hu oldalon érhető el.

A Provident Pénzügyi Zrt.-ről:

A Superbrands díjas Provident Pénzügyi Zrt. a személyi kölcsönök piacának meghatározó szereplője immáron 14 éve Magyarországon. A vállalat brit hátterű és 130 éves üzleti tapasztalattal bír. Anyacége a Londoni Tőzsdén jegyzett International Personal Finance (IPF), nyolc országban 2.5 millió ügyféllel rendelkezik. Közel 4000 munkatársával Magyarország legnagyobb munkáltatói közé tartozik, egyben Magyarország legjobb (2012., 2014.) és a régió hatodik Legjobb Munkahely (2012.) címének birtokosa. 2013-ban a Gallup Intézet, első magyar cégként a világ harminckét legjobb munkáltatója közé is beválasztotta a pénzügyi vállalatot. A Provident több mint 300 ezer ügyfele a hitelképes magyar társadalom egészét képezi le, 90 százalék feletti ügyfél-elégedettséggel. 2010-ben, 2011-ben, 2013-ben és tavaly is elnyerte a Kiválóság az Ügyfélkiszolgálásban Díjat. A Provident Pénzügyi Zrt. szerteágazó CSR tevékenységet folytat, kollégáik az elmúlt években több mint 60 000 munkaórával segítettek önkéntesként oktatási és szociális intézményeket szerte az országban.